Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Welzijn 13 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Vegans hebben twee keer zo vaak seks als vleeseters

Deze kopt trekt natuurlijk veel aandacht, want iedereen weet: seks sells. Daarom wordt het veel gebruikt in reclames en klikte ik ook gelijk door toen ik het persbericht met deze titel in mijn mailbox kreeg. Tevens stond er dat vegans vaker vreemd gaan, wat op z’n minst vrij opmerkelijk te noemen is. Want, wat heeft dat nou met veganisme te maken? Tijd voor verder onderzoek.

Als je vegans vraagt naar hun beweegredenen om vlees af te zweren, dan verschillen de antwoorden per persoon. Zo worden dierenwelzijn, milieu en gezondheid vaak genoemd. Maar om twee keer zo vaak seks te hebben dan vleeseters? Dat is een nieuw argument.

Niet wetenschappelijk bewezen

Uit een nieuw onderzoek van Trustdeals naar de verschillen tussen vegans en vleeseters blijkt dat vegans vaker de liefde bedrijven dan vleeseters. Van de ondervraagde vegans gaf meer dan de helft (57 procent) aan 4 keer per week de koffer in te duiken. Terwijl de helft (49 procent) van de vleeseters aangaf dat zij ‘slechts’ twee keer per week de lakens delen.

De hogere frequentie lijkt tevens te zorgen voor meer tevredenheid: 89 procent van de vegans geeft aan tevreden te zijn met hun seksleven tegenover slechts 59 procent van de vleeseters.

https://www.bedrock.nl/app-vegans-veganific/

Alhoewel wij deze cijfers maar al te graag willen geloven en daarmee een plantaardige levensstijl willen promoten, is het moeilijk te geloven. Het is namelijk niet bekend onder hoeveel deelnemers het onderzoek is uitgevoerd.

Plantaardig eten is beter voor je gezondheid

Toch is de bewering dat vegans vaker seks hebben nog niet zo héél erg gek. Een studie uit 2019, gepubliceerd in het tijdschrift Translational Psychiatry, bewijst (met meer dan 200 onderzoeken) dat een plantaardige levensstijl positieve effecten heeft op gewicht, energie en ontstekingen, bij zowel gezonde deelnemers als mensen met obesitas en diabetespatiënten.

Ben je net vegan? 7 belangrijke tips voor beginners

Plantaardige diëten zijn over het algemeen namelijk voedzamer en beter voor de spijsvertering, wat weer leidt tot een gezonder uiterlijk en betere algehele gezondheid. Alhoewel wetenschappers hebben gezegd dat het niet bewezen is dat er bepaalde voedingsmiddelen zijn die geslachtsorganen stimuleren, zijn de fysieke én psychologische voordelen van plantaardige voeding direct gerelateerd aan het verbeteren van je gezondheid, wat onlosmakelijk verbonden is met je seksleven.

Vaker vreemdgaan en eerder seks

Uit het onderzoek van Trustdeals kwam ook dat veganisten vaker avonturen buiten de deur hebben dan vleeseters. 4 op de 10 vegans gaf aan wel eens een scheve schaats te hebben gereden tijdens een relatie. Bij de groep vleeseters was dit 3 op de 10. Daarnaast zouden vegans slechts 2,7 dates nodig hebben om tot de daad over te gaan, tegenover 3,3 dates bij vleeseters.

Ook dít zijn weer cijfers waar wij onze vraagtekens bij zetten, want de link tussen vreemdgaan en een plantaardige levensstijl is toch zeer moeilijk te leggen. Maar als het ons enigszins sensueler, aantrekkelijker en actiever in bed maakt, willen we het graag geloven.

Vegan kookinspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️