Heerlijk vegan recept voor de kerstdagen: gepofte knolselderij met pompoenpuree
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F12%2FGepofte-knolselderij-met-Pulled-Oats-en-pompoenpuree-liggend.jpg)
Deze gepofte knolselderij met romige pompoenpuree is een heerlijk veganistisch hoofdgerecht, en perfect voor het kerstdiner! Daarnaast is dit gerecht een feestelijke toevoeging op een mooi gedekte tafel. De topping van paddenstoelen, pulled oats en alfalfa maakt het helemaal af.
Dit heb je ervoor nodig:
Gepofte knolselderij met pompoenpuree
De pulled oats zijn voedzaam en heerlijk! Maar, je hebt nog een aantal andere belangrijke ingrediƫnten nodig:
Ingrediƫnten voor 2-3 personen
- 1 knolselderij
- 1 verpakking pulled oats
- 2 laurierblaadjes
- 2 el olijfolie
- ½ tl tijm
- ½ tl rozemarijn
- 600 gr pompoen
- 100 ml plantaardig alternatief op room
- 300 gr gemengde paddenstoelen
- 20 gr alfalfa (of tuinkers)
- peper en zout
- 70 gr plantaardig alternatief op roomboter
Ook lezen: 5 vegan recepten voor een geweldige dinner party
Must download: Bedrock’s Grote Vegan Kookboek (download ‘m nu gratis!)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij af en schil de buitenste laag.
- Wrijf de knolselderij in met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en verdeel er een beetje zout overheen. Leg de laurierblaadjes op de knolselderij en pak in met aluminiumfolie. Bak de knolselderij ongeveer 2 uur in de oven of totdat deze helemaal zacht is.
- Begin 1,5 uur nadat de knolselderij in de oven gegaan is met de rest van het gerecht. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen gaar en prak tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe.
- Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit een boter en bak de paddenstoelen met de tijm en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan.
- Verhit opnieuw een beetje boter in de pan en bak de Pulled Oats licht krokant. Voeg vervolgens de paddenstoelen erbij. Smelt de overige boter, deze mag straks over de knolselderij.
- Verdeel de pompoenpuree over het bord.
- Haal de knolselderij uit de oven, snijd een kleine inkeping in het vlakke deel. Verdeel de paddenstoelen en Pulled Oats op de knolselderij en een beetje over de pompoenpuree.
- Maak af met alfalfa en een beetje gesmolten boter.
Enjoy!
Meer vegan recepten:
- Vegan granola-ontbijttaart met tropisch fruit en plantaardige flat white
- Het lekkerste vegan comfort food voor op baaldagen (en tijdens de winterblues)
- 3 gezonde en vegan alternatieven voor warme chocolademelk