Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Betere wereld 22 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

Bedrock Travel: 6 x duurzaam op vakantie in de Nederlandse natuur

Soms moet je er gewoon tussenuit. Weg van alle drukte en hectiek en even helemaal niets. Dit betekent al snel dat het een lang-vooraf-geplande vakantie wordt, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. In ons eigen landje zijn genoeg fijne plekjes om de drukte te ontvluchten. Daarom delen we deze 6 heerlijke eco-huisjes in de Nederlandse natuur.

Een vakantie kan, zonder dat je het doorhebt, erg vervuilend worden. Welk vervoer je gebruikt, welke activiteiten je doet en waar je verblijft, kunnen grote invloed hebben op de duurzaamheid van je vakantie.

6 eco-huisjes in de Nederlandse natuur

Met deze huisjes pak je al twee (en misschien 3) belangrijke variabelen aan. Met deze duurzame huisjes weet je in ieder geval dat je accommodatie ecologisch verantwoord is en zolang je geen binnenlandse vlucht naar je bestemming neemt, zal de reis zelf ook niet veel impact hebben.

Bijkomend nodigen deze huisjes je uit om duurzame natuuractiviteiten te doen. Deze 6 duurzame huisjes in Nederland zijn perfect voor jouw wholesome-eco-vacay!

Elologische tiny house

Eco huisje
Bron: natuurhuisje.nl

Dit lieve huisje staat in midden in Drenthe, is gemaakt door ecologische bouwers en bestaat volledig uit lokaal gevonden spullen. Het is gelegen op een weiland tussen akkers en bossen.

Hoewel dit huisje echt een tiny house is, bevat het toch een toilet, badkamer, douche en een slaapkamer. Eén van de slaapkamers is een soort loft boven de huiskamer. In deze loft, waar je met twee personen kunt slapen, heb je een panorama view van de omgeving. In het huisje kunnen drie personen overnachten.

Als je in je eigen land, op een duurzame manier van de natuur wil genieten is dit een heerlijke bestemming!

Prijs: €120 per nacht (varieert)

Overnachten op een vlot

Huisje vlot 1a
Bron: natuurhuisje.nl

Als je echt iets speciaals wil, is dit huisje perfect voor je. Met twee personen kun je overnachten op een drijvend vlot. Hier kun je genieten van de rust, natuur en omgeving, terwijl je ook nog eens ecologisch verantwoord bezig bent.

De elektriciteit wordt via zonnepanelen opgewekt, je kunt eten van kruiden, groenten, fruit en jam uit eigen tuin en je kunt een kano huren, zodat ook je vervoer goed is voor het milieu. 

De huisjes liggen in Noord-Holland en zijn op fietsafstand van Amsterdam. Als je een nachtje tussenuit wil, is dit de perfecte plek.

Prijs: €105 per nacht (varieert)

Sprookjeshuis in Drenthe

sprookjeshuis 1a
Bron: origineelovernachten.nl

Nog een schattig tiny house in Drenthe. Net als het vorige huisje stonden, bij het maken ervan, lokale en herbruikbare materialen centraal. 

Dat dit huisje ecologisch is, heeft het wel bewezen. Het huisje wordt verwarmd door een houtkacheltje en afval bestaat niet: jouw feces worden gebruikt als mest en het water van de douche wordt afgevoerd en gefilterd door planten.

Je staat tussen de bloeiende tuinen van een voormalige tuinbouwschool en wordt omringt door nationaal parken die op wandelafstand te bereiken zijn.

Prijs: €75 per nacht (varieert)

Duurzame huisjes in het buitenland: Bedrock Travel: 5 eco-vriendelijke vakantiehuisjes met ‘het Greta-effect’

Drijvende ecolodge

Ecolodge 1a
Bron: origineelovernachten.nl

Als je niet genoeg krijgt van dobberen op het water, is hier nog een andere drijvende hotelkamer. Deze prachtige en moderne ecolodge ligt midden in de Biesbosch. Het hostel ligt op twee kilometer afstand. Je bent dus echt helemaal in de natuur!

Bovenop de kamers staat een uitkijktoren. Deze geeft je de mogelijkheid om uit te kijken over het natuurgebied. Het huisje is vanaf de hostel met de fiets te bereiken en is voorzien van zonnepanelen.

Prijs: €98 per nacht (varieert)

Duurzame cabin

eco cabin 1b
Bron: origineelovernachten.nl

Ergens op het erf van een boerderij in Barchem (Gelderland) ligt deze luxe cabin. Het huisje is volledig met handmatig vervaardigd, waarbij gebruik is gemaakt van duurzame en gerecycleerde materialen. 

Het natuurhuisje is volledig met wol geïsoleerd, de houtkachel stookt droog hout afkomstig van in de omgeving omgevallen bomen. Voor de douchebak is een oud wijnvat gebruikt en de hele inrichting bestaat uit duurzame producten.

Verder is de locatie geweldig. Uitkijkend over landerijen en het heuvelachtige landschap van de Lochemse Berg, ligt het vertrekje in een door natuurbeheer aangewezen stiltegebied.

Prijs: €124 per nacht (varieert)

Aan het water

Eco huisje 1b
Bron: natuurhuisje.nl

Het is misschien geen huisje, maar kijk eens hoe prachtig. Deze twee-persoons tipi tent ligt aan een privé bosmeer in Drenthe. Het loofbos is mooi om te verkennen en wordt omringt door schitterende wandel- en fietsroutes.

De tent is voorzien van twee luxe bedden, net buiten de tent staat een mooie buitenkeuken en vind je de ruimte om zelf vuur te stoken.

Prijs: €72 per nacht (varieert)

Er zijn genoeg mogelijkheden om er in eigen land, op een duurzame manier tussenuit te gaan!

Dit vind je misschien ook interessant:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️