Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn Listen 29 feb 2020

Bedrock Talks: over duurzaam reizen (bestaat dat überhaupt?) met Tessa aan de Stegge

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen, maken we ook de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. In deze aflevering gaan Rosa en Lisanne in gesprek met Tessa aan de Stegge over duurzaam reizen. Want leuk hoor die jaarlijkse reis naar Bali, maar hoe verantwoord is ‘ie eigenlijk nog?

‘Reizen’ en ‘duurzaamheid’ zijn misschien niet twee woorden die hand-in-hand gaan, zou je denken. Je stoot immers CO2 uit door ergens heen te reizen en draag je misschien (al dan niet onbewust) bij aan dierenleed en massatoerisme. Over het gebruik van plastic flesjes en afdingen op marktjes nog niet gesproken.

Daarom zet Tessa aan de Stegge zich met haar duurzame reisplatform Purpose Lab in voor duurzaam reizen, want ja, het is zéker mogelijk om een positieve impact te maken op reis!

Bedrock Talks over duurzaam reizen

Een wereldreis na je studie of tijdens een sabbatical, een yogaretreat in Bali of vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika: we willen steeds meer uit het leven halen. Waarom thuis blijven als je het avontuur ook over de grens kan opzoeken? Voor de ticketprijzen hoef je het tegenwoordig ook niet meer te laten, want die worden (vooral in Europa) steeds goedkoper.

We willen onszelf ontwikkelen, nieuwe plekken en culturen ontdekken en daarmee een beetje onszelf. Maar, we willen óók bewust met de wereld en onze omgeving omgaan. Botst dat niet ontzettend? En een vliegticket compenseren, is dat wel genoeg? Wordt het niet eens tijd dat treinen en andere alternatieven goedkoper worden?

En is een oplossing voor een groenere wereld niet gewoon minder reizen? Of is dat niet realistisch omdat een vlees makkelijker is om op te geven dan een ticket to freedom?

Lees ook: Er is meer in het leven dan alleen studeren of werken (begin eens met genieten)

View this post on Instagram

Interview in @bevernl (link in bio) met een foto in m’n natuurlijke habitat. ❤️. “Reizen heb ik van jongs af aan meegekregen. Elk jaar gingen we met het hele gezin naar een andere vakantieplek: wintersporten in destijds Tsjecho-Slowakije of met de camper door Europa. Ik kan me herinneren dat we in Hongarije langs een zigeunergemeenschap reden, spontaan stopten en daar dan een middag verbleven. Het zijn herinneringen die me hebben gevormd. Ik vind het bijzonder dat ik als kind heel Europa heb gezien. Mijn ouders leerden me dat het belangrijk is om je open te stellen voor andere culturen en je wereldbeeld te verbreden; alles buiten jouw referentiekader is niet goed of fout, maar kun je leren begrijpen door met elkaar in gesprek te gaan.” #travel #reizen #bewustreizen #purposelab #conscioustravel #purposetravel

A post shared by Tessa aan de Stegge (@tessaaandestegge) on

Tessa aan de Stegge

Je begrijpt: we hebben heel veel vragen. We stellen ze in deze podcastaflevering aan specialist op het gebied van duurzaam reizen: Tessa aan de Stegge.

Ze doet van alles; ze is travel- en lifestyle trendwatcher, gebruikt haar kennis als spreker tijdens haar workshops én doet ze onderzoek naar duurzaam (of eigenlijk ‘bewust’) reizen. En dat doet ze allemaal voor haar duurzame reisplatform Purpose Lab dat streeft naar een positieve impact op reis!

Benieuwd naar de impact van jouw reis en hoe je die kan verkleinen (ook door andere manieren dan minder te vliegen)? Luister dan nú de nieuwe Bedrock Talks! 👇

Luister de nieuwe Bedrock Talks

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter!

Nog vragen voor ons of Tessa? Contact ons dan via Instagram of stuur een mailtje naar [email protected]. Vinden we leuk!

Meer Bedrock Talks

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
Bedrock Talks: over duurzaam reizen (bestaat dat überhaupt?) met Tessa aan de Stegge
Sluiten