Rosa Bertram
Rosa Bertram Planet 17 mrt 2020

Bedrock Travel: 5 eco-vriendelijke vakantiehuisjes met ‘het Greta-effect’

De wereld een stukje groener maken (of eigenlijk voorkomen dat we het te snel opwarmen) kan op heel veel manieren. De één eet minder vlees, de ander shopt niet meer bij fast fashion-ketens en weer een ander gaat liever voor een eco-vriendelijke vakantie. Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar ook jouw reisjes en vakanties kunnen aardig vervuilend zijn. Niet als het aan deze 5 droomhuisjes met ‘het Greta-effect’ ligt in elk geval.

Je kan je ecologische voetafdruk verkleinen tijdens het reizen door te letten op welke activiteiten je doet op de bestemming (geen olifant rijden of met een tijger op de foto dus) en bijvoorbeeld door voor een duurzame accommodatie te kiezen.

Een vakantiehuisje (en elk ander huis natuurlijk ook) kan duurzamer gemaakt worden door kleine aanpassingen waarmee water en elektriciteit wordt bespaard. Een huisje kan voorzien zijn van zonnepanelen, gebouwd zijn van gerecycled materialen en gebouwd zijn met geen of zo min mogelijk schadelijk stoffen (denk aan chloor in het zwembad). We zochten onze favorieten uit!

 Duurzame vakantiehuisjes

Deze 5 vakantiehuisjes dragen stuk voor stuk een steentje bij aan een beter milieu én zijn het bezoeken waard. Greta zal er trots op zijn!

duurzaam vakantiehuisje
Bron: Holidu

Cottage in Zeeland

Dit schattige huisje staat in Nederland, en wel in het Zuid-Hollandse Ouddorp. Dit tiny house mag dat wel ieniemienie zijn (40 m2), maar het slaapt 4 personen. Behalve dat de cabin er gezellig uitziet en middenin de natuur ligt, is het gebouwd van duurzame materialen.

Het huisje is niet gemaakt van ‘gewoon’ oud hout, nee: dit huis is gemaakt van gerecycled karton! Het huisje gebruikt de energie van een heus zonnepark. Het vakantiepark waar het huisje op ligt is daardoor helemaal CO2-neutraal.

Prijs: €79 per nacht (varieert) 
Bekijk de website.

ecoretreat
Bron: Holidu

Birch Cottage in Engeland

Dit ecologische retreathuisje ligt in de Wye Valley in Engeland en kan je met 6 personen in logeren. De idyllische cottage is helemaal omringd door prachtige natuur, en ook in het hele huis zie je de natuurlijke touch terug.

Maar dat is niet alles, het huisje is namelijk een heus ecologisch retreat. Het is verbouwd met natuurlijke, lokale en gerecyclede materialen. De energie wordt opgewerkt uit zonnepanelen! En wil je je trip helemaal duurzaam maken en niet vliegen? Er is een treinverbinding vanaf Calais!

Prijs: €171 per nacht (varieert)
Bekijk de website.

Lees ook: Bedrock Travel: dit jaar duurzamer reizen? Dat lukt je met deze tips

tent
Bron: Holidu

Ecolodge in Frankrijk

Deze ecolodge ligt in het Franse Corisca, bovenop een berg met prachtig uitzicht. De ecologde is een grote tent (denk aan een glamping tent) waarin je met 2 personen kunt slapen. Waarom deze accomoddatie zo duurzaam is? De elektra wordt hier voorzien door fotovoltaïsch en het water wordt verwarmd door zonnepanelen.

Het zwembad is verdeeld in 3 delen en hebben een natuurlijke stijl, waardoor het in de rotspartij opgaat. Hoe tof? De pomp loopt trouwens ook op zonne-energie. Zin om te koken? Dat doe je in de buitenkeuken. Een romantische, duurzame vakantiebestemming, middenin de natuur dus!

Prijs: €143 per nacht (varieert)
Bekijk de website.

duurzaamhuis spanje
Bron: Holidu

Eco home in Spanje

Deze villa staat op het Spaanse Mallorca en is slaapt 4 mensen. Dit eco home heeft een uitzicht waar je U tegen zegt; het ligt vlak naast een berg en aan de andere kant heeft daardoor een panorama uitzicht.

Het huis is minimalistisch ingericht en heeft dus maar weinig poespas. To get your mind calm… Verder is het huis voorzien van zonnepanelen die zorgen voor álle elektra in huis.

Wil je de reis hier naartoe nou ook duurzamer maken? Neem dan de trein naar Barcelona, vanaf daar kan je een veerboot nemen naar Mallorca.

Prijs: vanaf €107,- per nacht (varieert)
Bekijk de website.

italie
Bron: Holidu

Eco appartement in Italië

Dit dromerige appartement ligt in het midden van Italië en is gelegen in een klein dorpje. Je kunt er met 4 personen slapen, en extra leuk: de eigenaar heeft het appartement helemaal zelfstandig gerenoveerd met gerecyclede materialen.

Het hoge plafond en de houten kastjes en meubels (home made!) zorgen voor een knusse vakantie sfeer, zoals je ziet. Eten doe je bij de lokale markt en erheen komen? Dat doe je natuurlijk met de trein.

Prijs: €48,- per nacht (varieert)
Bekijk de website.

Duurzaam en bewust reizen was nog nooit zo leuk!

Meer Bedrock Travel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Bedrock Travel: 5 eco-vriendelijke vakantiehuisjes met ‘het Greta-effect’
Sluiten