Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Betere wereld 2 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de lekkerste vegan restaurants van Rotterdam

Uiteten terwijl je veganist of vegetariër bent? Dat is al lang geen probleem meer in Nederland! Maar je moet wél even weten waar je wezen moet. Al eerder schreven we een artikel over de beste vegan restaurants in Amsterdam, maar ook in Rotterdam zijn er meer dan genoeg te vinden. En wij zetten onze Bedrock-favorieten op een rij.

Vegan restaurants in Rotterdam

Wil je weten waar je lekker én vega(n) kan eten in Rotterdam? Bij deze zes vegan restaurants zit je sowieso op je plek.

Jack Bean

Meer planten, minder vlees: dat is het motto van Jack Bean. Daarom ben je hier aan het juiste adres voor een lekkere veganistische maaltijd. Van acht tot acht ben je welkom voor een gezonde hap. Voor het gemak kan je je vega(n) maaltijd ook ophalen of meenemen voor onderweg, zoals de Farmer Jack Salad van €7,50 euro.

Jack Bean
Weena 702,
3014 DA Rotterdam

Bertmans

Bertmans is met twee locaties niet te missen in Rotterdam. Maar dat wíl je ook helemaal niet. Er staan namelijk super veel vegan gerechten op hun enorme menukaart. Onder andere een lekkere én gezonde bloemkoolburger als hoofdgerecht of een veggiebowl voor die vitamineboost. Prijzen varieëren tussen de €7,- en de €22,- euro.

Bertmans
Karel Doormanstraat 292
30 12 GP, Rotterdam

Zaagmolenkade 15
3035 KA, Rotterdam

Spirit

Bij Spirit worden alle gerechten elke dag klaargemaakt door het personeel zelf. Zij bereiden met alleen maar biologische en vegetarische ingrediënten. Spirit maakt gerechten die beter zijn voor jou, het milieu, dieren én de economie.

Het concept is simpel: je schept zelf de hoeveelheid die je wil op bij het buffet – dat uit allemaal lekkere én gezonde dingen bestaat – en betaalt alleen voor wat je opschept. Een goede oplossing voor als je een kleine – of juist grote – eter bent én het bespaart een hoop afval! #zerowaste.

Spirit
Mariniersweg 9,
3011 NB Rotterdam

Anne & Max

Ontbijt is iets waar je de hele dag naar uit kan kijken. Gelukkig hoef je bij Anne & Max nooit te wachten tot de volgende dag, want hier kan je de hele dag door kokosyoghurt met biologische granola en vers fruit eten. Om maar een voorbeeld te noemen. De Nederlandse keuken is biologisch en veganistisch en je salade of sandwich eet je op in een gezellige huiskamer. Althans, zo voelt de sfeer. Meer zin om te borrelen? Dat kan ook, want ze hebben quiche en veggie bitterballen! Prijzen zijn tussen de €7,- en €10,- euro.

Anne & Max
Korte Hoogstraat 20,
3011 GL Rotterdam

Alles weten over veganisme? Lees onze ultieme guide naar een veganistische levensstijl

Gare du Nord

Dineren in een treinwagon? Dat doe je bij Gare du Nord. En óók nog eens veganistisch. Wat wil je nog meer?! Het restaurant is niet alleen super origineel omdat je in een treinwagon eet, maar ook omdat je elke dag een wisselend en volledig plantaardig driegangenmenu voor je neus geschoteld krijgt. Je kan er terecht voor een veganistische lunch : een broodje avocado met tomaat bijvoorbeeld. Maar ook voor de best vegan burger ever. Alles is seizoensgebonden en lokaal en je betaalt er tussen de €7,- en €25,- euro voor.

Gare du Nord
Anthoniestraat 2,
3032 CP Rotterdam

Meer lezen over vegan eten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit zijn de lekkerste vegan restaurants van Rotterdam
Sluiten