Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 19 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Kamperen bij de boer (of iemand met een tuin): op buitenavontuur via Campspace

Onder het mom ‘je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen’ speuren we het land af op zoek naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Zo vielen we in katzwijm voor camping Buitenland en genoten we van een wintervakantie in de havenhuisjes van Zwier. Dit keer tippen het kamperen via Campspace.

We namen de proef op de som en gebruikten dit keer kampeerplatform Campspace om erop uit te trekken.

Kamperen via Campspace

Bij Bedrock houden we van reizen, onszelf onderdompelen in de natuur en nieuwe plekjes ontdekken, maar wie zegt dat je daarvoor buiten de langsgrenzen moet treden? Precies, niemand. Tenminste niet als je deze rubriek goed in de gaten houdt!

Naast alle toffe, bekende en minder bekende campings die we op Bedrock vaak tippen, bestaan er allerlei bijzondere kleinschalige campings die je anders nooit zou vinden. Hoe gaat het in z’n werk?

Bedrock ontdekt Nederland: overnachten en hiken met Nivon

Campspace is een platform waar je als verhuurder en huurder terecht kan. Als verhuurder kan je jouw stukje land of tiny house aanbieden. Denk aan een mooie boerderij in Friesland of Gelderland waar een paar tipitenten op staan, een pipowagen en een tiny house. Een ware glamping die je soms ook op Airbnb kunt vinden, maar zeker niet altijd.

Daarnaast bestaan deze houtje touwtje campings in alle soorten en maten. Sommigen bieden plek voor een paar tentjes en een caravan, de ander juist een heel veld of slechts één plek. Met wat mazzel mag je met de host mee-eten of kun je wat biologische groenten uit de tuin kopen.

Een ander soort kamperen

Waar je normaliter een ‘normale’ camping bezoekt met een toiletgebouw, een café en receptie, zal dat bij de mini-campings via Campspace iets anders zijn. Vaak kampeer je bij iemand in de (gigantische) tuin en is er een speciaal zelfgebouwd wc- of douchegebouwtje gemaakt of mag je in sommige gevallen de voorzieningen van het huis gebruiken. Allemaal erg low key dus.

Wandelen in rust? De 10 ‘geheime’ wandelroutes in Nederland

Van stukjes land met kassen die fungeren als co-work space en yogaruimte tot kamperen bij de boer. Je vindt het er allemaal.

Wil je toch reizen naar het buitenland, dan kun je ook daar kamperen op deze alternatieve manier. Via Campspace.com kun je bijzondere locaties vinden om te overnachten, je busje of tentje neer te zetten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Portugal en Denemarken.

Wie wel in is voor een beetje buitenavontuur, of dat nou een tentje op het platteland is op een cabin in the woods, heeft aan Campspace in binnen- én buitenland dus een goede. Voor als je een keer zin hebt in kleinschalige campings in plaats van een officiële welbekende camping.

Dat betekent overigens ook dat de kosten een stuk lager zijn. Bij sommige ‘camp spaces’ sta je al voor een tientje per nacht of zelfs gratis als je je handen uit de mouwen steekt en komt helpen op het land bijvoorbeeld. Hoe tof?

En natuurlijk: als je zelf een stuk land hebt en graag buitenavontuurders ontvangt en host, kan je je op Campspace.com ook aanmelden als host.

Meer Bedrock Travel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️