Redactie
Redactie Reizen 11 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 6 leukste duurzame campings in Nederland

Voor het ultieme gevoel van vrijheid hoef je gelukkig echt niet ver te reizen. Er is zoveel leuks in Nederland! Wij verzamelden de leukste groene, duurzame en mindful campings op Nederlandse bodem. Dus zeg die werkstress en vliegtuig uitstoot maar gedag en ga duurzaam genieten.  

De onderstaande campings zijn natuurlijk super leuk om met een camper te bezoeken. Heb je zelf geen camper? Dan kun je eenvoudig een camper huren via Goboony en wie weet kun je verschillende groene campings combineren tijdens een roadtrip door Nederland!

Leukste groene campings

Dit zijn onze favoriete groene, duurzame en mindful campings van Nederland. Stuk voor stuk kleine paradijsjes waar je beslist eens geweest moet zijn.

1. Hof van Moeder Aarde

Neede, Overijssel

Hof van Moeder Aarde is een kampeerterrein van 3,5 hectare en vormt de thuisbasis van een groep autonome levenskunstenaars. Je kunt er slapen in verschillende yurts en stacaravans of overnachten in een eco-huisje, maar je mag er ook je eigen tentje, camper of tiny house neerzetten. Het kampeerterrein omschrijft zich het beste als een tempel en speeltuin voor kleine en grote mensen. Echt een gem!

2. Camping Buitenland

Zandpol, Drenthe

In 2017 toverden 5 ondernemende vrienden – waaronder Floortje Dessing – 9 hectare grond in Drenthe om tot een kleurrijke camping dat aanvoelt alsof je op een festival bent belandt. Op deze camping is een pad aangelegd met Olivijnzand dat de CO2 uit de lucht compenseert. Daarnaast heeft camping Buitenland een biologische buitenbar en treden er regelmatig singer songwriters op.

Bedrock ontdekt Nederland: kamperen tussen de tiny houses op de camping van Floortje Dessing

 

3. Kampeerterrein de Lievelinge

Vuren, Gelderland

De Lievelinge, dat werd gecreëerd door acht bevriende ondernemers, is echt een unieke camping. Je kunt er namelijk overnachten in een oude schoolbus, een dubbeldekker, een Greyhoundbus, een boomdome of natuurlijk in je eigen accommodatie. Verder vind je er een hottub, een zweefmolen en een zwemmeertje. Wat wil je nog meer?

https://www.bedrock.nl/kamperen-camping-de-lakens/

4. Duincamping De Lepelaar

Sint Maartenszee, Noord-Holland

Verscholen in een prachtig duingebied ligt de autovrije Duincamping De Lepelaar. Echt een mini-paradijsje! De camping werkt volgens het People Planet Profit-principe: ze streven ernaar om voortdurend op een waardevolle, verantwoorde en betrokken manier een bijdrage te leveren aan de maatschappij, het welzijn van de aarde en een duurzame toekomst.

Zo heeft het hoofdgebouw zonnepanelen, worden de toiletten met duinwater doorgetrokken en kun je er verblijven in een duurzame duinhut.

5. Buitengoed de Boomgaard

Bunnik, Utrecht

Ooit een appelboomgaard, tegenwoordig een camping met unieke accommodaties (hallo boomgaard lodge en safari cottage!). Maar er is natuurlijk ook ruimte voor je eigen tent of camper. Ga lekker zwemmen in de vijver, geniet van alle rust en ruimte en beleef het ultieme gevoel van vrijheid bij Buitengoed de Boomgaard.

6. Camping Bij Ons

Groesbeek, Gelderland

Overnachten in een dome, tipi, jagershut, bootje of gewoon in je eigen tentje of camper? Camping Bij Ons heeft ongeveer 40 kampeerplaatsen en 16 originele accommodaties beschikbaar. Het fijnste aan deze camping zijn toch wel de verschillende ontspannings plekjes, schommels, bankjes, hangmatten en het kabbelende beekje.

Op vrijdag kun je aanschuiven bij een van de aanschuiftafels en lekker mee-eten wat de pot schaft!

Tuin van Epicurus: een kleinschalige natuurcamping middenin de Randstad

Dit gastartikel werd geschreven door Goboony. Wil jij ook graag eens met de camper weg? Dan kun je heel makkelijk een camper huren via Goboony. Het is een platform waar campereigenaren en reizigers bij elkaar komen. Of je nu een super de luxe camper met alles erop en eraan wilt huren, of met een karakteristiek, maar simpel Volkswagen busje weg wilt: bij Goboony ben je aan het juist adres.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️