Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 23 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze vegan restaurants in Amsterdam wil je niet missen

In heel Nederland komen er steeds meer opties om heerlijk uit eten te gaan als vegetariër of veganist. Helemaal in Amsterdam zijn er steeds meer initiatieven om te smullen van plantaardige gerechten. Benieuwd wat de beste vegan restaurants zijn in Amsterdam? We zetten onze Bedrock-favorieten op een rij! In heel Nederland komen er steeds meer opties om heerlijk uit eten te gaan als vegetariër of veganist. Helemaal in Amsterdam zijn er steeds meer initiatieven om te smullen van plantaardige gerechten. Benieuwd wat de beste vegan restaurants zijn in Amsterdam? We zetten onze Bedrock-favorieten op een rij!

Vegan restaurants in Amsterdam

Deze zes plekjes om gezellig én vegan uit eten te gaan in Amsterdam, wil je absoluut niet missen.

Golden Temple

In hartje Amsterdam zit vegan restaurant Golden Temple verstopt in een knus pand met gekleurde kussentjes en schilderingen aan de buitenkant. Het veganistische restaurant ligt aan de Utrechtsestraat. De kaart staat vol heerlijke vegetarische én veganistische gerechten uit India. Bij de Golden Temple draait alles om het bewust klaarmaken van het de gerechten.
Utrechtsestraat 126, Amsterdam

Vegan Junk Food Bar

Het is je vast niet ontgaan: Vegan Junk Food Bar. Inmiddels zijn er al drie vestigingen geopend in Amsterdam waar ze heus vegan junk food verkopen. Van burgers en bitterballen tot friet en mayo. Alles erop en eraan! Als vegan heb je natuurlijk ook wel eens zin in een vette snack, maar dan moet je al snel het fast food laten gaan. Want van een patatje zonder mayo wordt niemand vrolijk, toch? Maar dat kan dus nu wél, gewoon bij VJFB.
1) Linnaeuskade 3h, Amsterdam
2) Marie Heinekenplein 9, Amsterdam
3) Eerste Van Swindenstraat 389, Amsterdam

Mr. & Mrs. Watson

Het veganistische restaurant in Amsterdam-Oost is beroemd om zijn homemade vegan kaasjes. Dat is fijn, want vegan kaas écht lekker maken, is zo makkelijk nog niet. Waar het restaurant zijn naam aan te danken heeft? Donald Watson kwam in 1944 voor het eerst het woord ‘veganisme’. Samen met zijn vrouw Dorothy zette hij een grote beweging in gang.
Linnaeuskade 3h, Amsterdam

https://www.bedrock.nl/vegan-pizza-dominos/

Spirit Amsterdam

Nadat Spirit een groot succes was in Rotterdam, opende het restaurant een tweede vestiging in Amsterdam. Inmiddels zet het 100 procent vegan restaurant in beide steden dagelijks een heerlijk buffet klaar waarvan ingrediënten allemaal uit een biologische supermarkt komen. Je schept zelf op waar je zin in hebt en betaalt per gewicht. Je kunt dus van alles wat proeven, van sushi tot groente en tempeh.
Czaar Peterstraat 2a, Amsterdam

H/eart.h

In de Amsterdamse buurt de Pijp vind je vegan restaurant H/eart.h. Naast heerlijke vegan gerechten (lunch en diner) wordt de creatieve ruimte ook als kunstgalerij gebruikt én wordt er kleding verkocht. De falafelwafel met spinazie, guacemole en vegan aioli is een echte aanrader!
Albert Cuypstraat 208 H, Amsterdam 

Vegabond

Heb je zin in een heerlijke vegan lunch in de Jordaan in Amsterdam? Hop dan langs bij Vegabond op de Leliegracht. De lunchroom heeft heerlijke vegan lunchgerechten en je kunt er nog duurzame boodschappen doen ook! Als de zon schijnt, kun je lekker op het terras aan de gracht zitten.
Leliegracht 16, Amsterdam

Meer lezen over vegan eten?

Alles weten over veganisme? Lees onze ultieme guide naar een veganistische levensstijl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️