Kiara Louis
Kiara Louis Welzijn 9 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze vegan koekjes kun je gewoon bij de supermarkt kopen

Misschien denk je bij veganistisch eten meteen aan quinoasalades en stengels bleekselderij, maar (gelukkig) is er meer dan dat. Er bestaan namelijk ook gewoon vegan koekjes. Minder gezond, wel heel fijn voor bij een lekker theetje of fijne kop koffie. We hebben tien vegan koekjes voor je op rij gezet. En het goede nieuws: je kan ze gewoon kopen in de supermarkt. Misschien denk je bij veganistisch eten meteen aan quinoasalades en stengels bleekselderij, maar (gelukkig) is er meer dan dat. Er bestaan namelijk ook gewoon vegan koekjes. Minder gezond, wel heel fijn voor bij een lekker theetje of fijne kop koffie. We hebben tien vegan koekjes voor je op rij gezet. En het goede nieuws: je kan ze gewoon kopen in de supermarkt

Het wordt steeds duidelijker wat voor gevolgen dierlijke producten hebben op de wereld om ons heen. Daarom kiezen veel mensen voor de plantaardige lifestyle. En nee, dat betekent niet dat je nog alleen maar op wortels moet kauwen (plantaardig eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!). Er zijn ook allerlei lekkere vegan koekjes. Wij delen ze graag.

De beste vegan koekjes

Robuuste koeken

1. Oreo’s

Oreo’s zijn één van de bekendste koekjes, maar heel weinig mensen weten dat het ook vegan koekjes zijn. De witte laag is geen melk, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Let wel op: alleen in Europa zijn ze vegan. In andere landen zitten er soms wel dierlijke producten in. Ook zit er palmolie in, wat een controversieel ingrediënt is. Heb je geen problemen met palmolie, dan is dit een fijne zoetigheid voor bij de koffie. Te koop bij de meeste reguliere supermarkten.

Dit vind je misschien ook interessant: 7 plantaardige alternatieven voor koemelk

2. Verkade Nizza

Vegan koek Verkade

Als je van kokos houdt, zijn deze koekjes vanaf nu je nieuwe verslaving (als ze dat al niet waren). Ook leuk om ze in een taart te gebruiken, voor de bodem bijvoorbeeld. Je kunt de vegan kokoskoek kopen bij Albert Heijn en Jumbo.

3. Speculaasbrokken van Deen

Zeker voor de koudere herfstdagen zijn deze speculaasbrokken heel fijn. Maar stiekem zijn ze gewoon altijd goed. Je kunt deze kopen bij Deen voor maar één euro – inslaan!

Ook lekker (én vegan!): Het lekkerste vegan ijs voor de zomerdagen

4. Verkade café noir koffiekoekjes

Het is best een specifieke smaak, maar de ouderwetse koffiekoekjes zijn ook veganistisch. Je kunt ze kopen bij o.a. Albert Heijn. En wees gewaarschuwd: het pak is binnen no-time leeg…

5. LU Robuuste koeken

Vegan robuuste koeken

Als je het ons vraagt, zijn dit de lekkerste vegan koekjes ooit. De grote chunks chocolade maken de koekjes helemaal af. Ook handig om deze voor te schotelen aan mensen die nog niet helemaal bekend zijn met veganisme. Want je proeft aan deze koekjes totaal niet dat ze veganistisch zijn.

6. Punselie’s

Voor de klassieke stroopwafel is dit een goede vervanger. Punselie’s zijn zoete, vegan koekjes en simpelweg to die for. Je krijgt ze in handige meeneemverpakkingen, dus ook handig voor bijvoorbeeld je kinderen. Te koop bij Albert Heijn.

7. Jumbo Pindarotsjes

Ook Jumbo speelt goed in op de plantaardige trend. Deze pindarotsjes zijn heel leuk om zelf te maken, maar je kan ze ook gewoon bij de supermarkt halen. Niet per se vegan koekjes, wel een hele goede vegan snack.

8. Veganistische havermoutkoekjes van AH

Veganistische oat cookies van Albert Heijn

Deze haverkoeken zijn net iets gezonder, ook vanwege de cranberry’s die er in zitten. Handig voor mensen die liever niet heel veel tarwe eten. Gewoon te koop bij de Appie.

9. AH Koffiewafels

Veganistische koffiewafels

Waarom er zoveel koffie te vinden is in vegan koekjes, snappen wij niet helemaal. Toch zijn we heel blij met deze lekkere koffiewafels. Ze doen een beetje denken aan vroeger en happen veel te lekker weg…

10. Krakelingen

Heh, krakelingen zijn vegan? Yes, in de AH Basic variant zit geen roomboter of ander dierlijk product. Daarbij komt nog het voordeel dat ze heel betaalbaar zijn. Winning!

Meer lezen over veganistisch eten?

Alles weten over veganisme? Lees onze guide naar een veganistische levensstijl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️