Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 3 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

6 mooie boeken die je deze zomer op je must-read lijstje wilt zetten

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must read-boeken voorbij zien komen. Daarom delen we de must-read boeken voor deze zomer. 

Het maakt niet uit welke tijd van het jaar het is of waar je ook bent: voor een goed boek kan je altijd bij ons aankloppen. Daarom speuren we regelmatig de beste en meest inspirerende boeken op van deze tijd.

Must-read boeken voor deze zomer

Dit zijn ze:

Little Escapes in Nederland
Bron: Little Escapes in Nederland

Little Escapes in Nederland, Barts Boekje

Een boek dat je in tijden van klimaatverandering en corona maar al te graag op je boekenplank hebt staan. In Little Escapes in Nederland vind je meer dan 208 vakantieadressen in eigen land voor weekendjes weg naar prachtige en onontdekte plekjes.

Want wie zegt dat je naar de andere kant van de wereld moet vliegen om tot rust te komen? Nederland heeft ontzettend veel moois te bieden en dat bewijst dit boek, geschreven vanuit hotspot-blog Barts Boekje, maar weer.

Little Escapes in Nederland
€22,50

Dit gebeurt er als je duurzamer gaat leven
Bron: Dit gebeurt er als je duurzamer gaat leven

Dit gebeurt er als je duurzamer gaat leven, Marije van der Made

Marije van der Made kan je kennen van haar bekende Youtube-kanaal: ‘Dit gebeurt er als…’.  In ‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’ veegt ze alle misvattingen over een duurzame lifestyle van tafel. Ze gaat in op alle vragen die je over duurzaam leven kunt krijgen.

Eet je dan helemaal geen vlees? Neem je echt de trein in plaats van het vliegtuig? Is het niet vies dat je kleding tweedehands is? Is soja niet slecht voor het Amazonewoud? Vragen die je vaak te horen krijgt als je bezig bent met bewuster en duurzamer leven.

Het is een handboek vol feiten, ervaringen en veelgehoorde misvattingen over duurzaamheid om je te kunnen weren tijdens een volgende familiedag, etentje of verjaardag!

Dit gebeurt er als je duurzamer gaat leven
€20,99

5 all time favorite boeken voor een flinke dosis inspiratie

Boost je immuunsysteem met Ayurveda
Bron: Boost je immuunsysteem met Ayurveda

Boost je immuunsysteem met Ayurveda, Janesh Vaidya

Het boek is een bestseller en is al in 6 talen vertaald, en dat is niet zomaar: helemaal in tijden van een virus is een goed functionerend immuunsysteem belangrijk. Maar hoe verbeter je je eigen weerbaarheid? Ayurveda biedt een oplossing, het is de oudste Indiase geneeswijze.

De Indiase auteur en ayurvedisch deskundige Janesh Vaidya maakt de traditionele kennis van ayurveda toegankelijk voor de moderne westerse wereld. Hij laat zien hoe je met behulp van ayurveda je afweersysteem kunt versterken door slechts enkele eenvoudige aanpassingen in je dagelijkse gewoonten aan te brengen, gebaseerd op je eigen body/mind-type.

Boost je immuunsysteem met Ayurveda
€17,99

10 luisterboeken voor op de bank (of onderweg)

Gek van mezelf
Bron: Gek van mezelf

Gek van mezelf, Alwin Ritstier

Wat als extreme angsten je tegenhouden het leven te leiden dat je eigenlijk zou willen? In Gek van mezelf kruip je in het hoofd van Alwin Ritstier, die al meer dan 20 jaar kampt met extreme angsten. Zijn grootste angst is om dood te gaan. Bij elk pijntje of bobbeltje is hij ervan overtuigd dat hij kanker heeft of dat zijn hart het begeeft.

Bij elke paniekaanval denkt hij dat hij erin zal blijven. Hoe is het om zo te leven? Hoe is het om niet meer naar buiten te durven, omdat de angst dat er iets gebeurt zo groot is dat je liever thuisblijft? Als hij bijna 30 is gaat de knop om, en begint hij aan zijn angsten te werken. Mét succes. Met andere woorden: aanrader!

Gek van mezelf
€21,99

rilke en de wijsheid
Bron: Rilke en de wijsheid

Rilke en de wijsheid, Jan Oegema

Auteur Jan Oegema schrijft over het leven van Rilke, (1875-1926) een kunstenaar met talent voor leraarschap. Het boek gaat voornamelijk over zijn leven als leerling en (spiritueel)leraar.

De rode draad in het boek is spiritueel leraarschap, Oegema wil daarmee het gesprek openen over transmissie in de hedendaagse kunst. Verwacht gedichten, briefcitaten, filosofie en een meditatie-oefening uit 1905 (!). Een bijzonder boek dus, een aanrader als je meer wilt lezen over spiritualiteit in verhaalvorm.

Rilke en de wijsheid
€24,99

golvenvangeluk
Bron: Golven van Geluk

Golven van geluk, Linda Dronkers-Steii

Wat als alles mogelijk is? Leef je dan op dit moment het leven waar je altijd van hebt gedroomd? Als je helemaal eerlijk bent tegen jezelf, welke onvervulde wensen heb je dan nog? Meer tijd voor jezelf? Meer rust? Een andere baan? Een grote liefde?

Golven van geluk geeft een wetenschappelijke onderbouwing waarom de manier waarop je denkt, praat, droomt en voelt, bepaalt hoe jouw leven eruitziet. Maar ook lees je over praktische tools om jouw dromen werkelijkheid te laten worden.

Met andere woorden: die wíl je lezen! Helemaal als je geïnteresseerd bent in de wondere werelden van kwantumfysica, het brein en hoe die twee ons leven beïnvloeden.

Golven van geluk
€22,50

3 boeken over geluk en duurzaamheid die je deze winter wilt lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️