Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 16 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

5 all time favorite boeken voor een flinke dosis inspiratie

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must read-boeken voorbij zien komen. Daarom delen we de tofste zelfhulpboeken van de laatste tijd!

Tijd voor een lijstje met onze forever favoriete boeken.

Boeken voor nieuwe inspiratie

Nu we weten dat de lockdown en avondklok nog wat langer gaan duren en de temperaturen zó laag zijn, dat we het liefste niets anders doen dan lekker cocoonen, kunnen we niet anders dan komen met een lijst van onze all time favorite boeken!

Dit zijn ze:

1. De kracht van het nu – Eckhart Tolle

Eén van de klassiekers op spiritueel gebied. De kracht van het nu van Eckhart Tolle beschrijft hoe belangrijk het is om in het nu te zijn. Op deze manier kan je namelijk bewust leven en het ego laten varen. Het maakt niet uit of je lief een spiritualiteitsexpert is of juist een beginneling, dit boek is voor iedereen een aanrader.

De kracht van het NU

De kracht van het nu
€22,50

2. The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson

Wanneer je minder fan bent van Hygge of Lykke, is dit misschien een geschikt boek voor jou. Manson gaat rechtstreeks tegen alle zelfhulpboeken in, door te zeggen dat je niet altijd positief hoeft te zijn. Wel kan het heel nuttig zijn om met bepaalde obstakels in je leven om te kunnen gaan en uiteindelijk zélf te bepalen of je er wel of geen ‘fuck’ om geeft.

Een bestseller die je gelezen wilt hebben.

Bron: De edele kunst van not giving a f*ck

The Subtle Art of Not Giving a F*ck
€20,99

3. Four Agreements – Don Miquel Ruiz

Het boek dat je eraan herinnert dat er maar 4 inzichten zijn die écht belangrijk zijn in het leven. Het dunne boekje kan je keer op keer lezen en elke keer raakt het je weer op een andere manier.

In het boekje laat de auteur namelijk zien welke 4 zelfbeperkende overtuigingen jouw ervaring van vrijheid, écht geluk en liefde kunnen belemmeren. En natuurlijk: hoe je die kunt vervangen.

Een all time must read. 

Four Agreements
Four Agreements

Four Agreements
€11,69

4. The Alchemist – Paulo Coelho

Een klassieker die in niemands kast mag ontbreken. Het prachtige verhaal van de alchemist is een boek dat bijna elke reiziger (er zijn inmiddels ruim 2 miljoen exemplaren verkocht) heeft gelezen en niet zonder reden.

Het meesterwerk van Coelho vertelt het magische verhaal van Santiago, een Andalusische herdersjongen die ernaar verlangt te reizen op zoek naar een wereldse schat die zo extravagant is als ooit gevonden.

https://www.bedrock.nl/boeken-tips-winter/

Het verhaal van de schatten die Santiago onderweg vindt, leert je over de essentiële wijsheid van het luisteren naar ons hart, het leren lezen van de tekenen die op jouw pad voorbij komen, en vooral, het volgen van onze dromen. Ofwel: het volgen van jouw legende.

The Alchemist
Bron: The Alchemist

The Alchemist
€11,95

5. Sapiens – Yuval Noah Harari

Een boek dat relatief nog niet eens zo heel oud is, maar  mooi en eerlijk terugblikt op de geschiedenis van de mensheid. Het is dan ook A Brief History of Humandkind. Want wat weten we daar nou eigenlijk van?

100.000 jaar geleden waren er wel 6 verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien?

Bedrock Talks: over feminisme en gelijkheid met Milou Deelen

In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens.

Eentje voor op je leeslijst dus!

Sapiens
Bron: Sapiens

Sapiens
€20,99

We zijn benieuwd naar jouw klassiekers. Deel ze gerust met ons via Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️