Redactie
Redactie Betere wereld 3 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Winterkamperen in Nederland? Dit zijn de mooiste plekken

Denk je aan winterkamperen in Nederland, dan denk je misschien aan ‘s nachts bibberend in je slaapzak liggen. Niets is minder waar, want winterkamperen draait vooral om warm worden bij een knisperend vuurtje in de gezonde buitenlucht. Bijkomend voordeel: de verstilde natuur biedt de nodige rust en ontspanning. Goed vertoeven in winterwonderland dus!

Je kunt overnachten in een verwarmde tent, een Zweedse slaaphut of in een camper. Maar waar kun je dit nou het beste doen?

Winterkamperen in Nederland

Dit zijn de mooiste plekken om te winterkamperen in Nederland!

1. Kampeerterrein Het Bos Roept!

Slootdorp, Noord-Holland

Deze natuurcamping ligt verscholen in het Robbenoordbos, op steenworp afstand van het IJsselmeer, en is het hele jaar open. Dus ook in de stille wintermaanden! Je kunt hier zelf je tent, gehuurde camper of caravan neerzetten, maar ook een ingerichte tent of blokhut huren. En dat wil je, want de tenten zijn voorzien van een houtkachel. Hoe knus?

Verder kun je een verwarmde kas en een overdekte vuurplaats op deze natuurcamping vinden. Dus vergeet die gitaar en marshmellows niet mee te nemen! Zit je altijd droog en gezellig.

2. Natuurkampeerterrein Amstelkade

Wilnis, Utrecht

Jazeker, ook in de randstad kun je ‘s winters kamperen. Natuurkampeerterrein Amstelkade is niet alleen een kampeerterrein, maar ook een theehuis en zorgboerderij waar mensen met een verstandelijke beperking het terrein en de dieren verzorgen. Dus de ideale plek om in de randstad aan de drukke stad te ontsnappen.

Lees ook: Bedrock ontdekt Nederland: kamperen bij camping De Lakens in een must

Je kunt hier vuurschalen lenen om lekker naast je tent of camper een vuurtje te stoken. Hout is ook verkrijgbaar op het kampeerterrein, dus je hoeft niet zelf de kou in om hout te sprokkelen.

3. Camperplaats Vechtdal

Nieuwleusen, Overijssel

Je kunt dus ook winterkamperen in een camper! Vanaf deze camperplaats kun je heerlijk warm in je campertje blijven. Bordspelletjes of een goed boek mee en je hebt alle ingrediënten voor de perfecte winter kampeervakantie in the pocket. Ben je zelf niet in het bezit van een camper? Geen probleem, je kunt een camper ook direct huren van een eigenaar. Handig!

Waarom deze camperplaats zo perfect is? Er zijn hottubs beschikbaar op een paar camperplekken en er is een sauna aanwezig die voor alle gasten te boeken is. Jawel, je eigen mini-wellness naast je camper dus! Do we need to say more?

4. Natuurkampeerterrein De Veenkuil

Bant, Flevoland

Bij De Veenkuil kun je op een bijzondere manier het winterkamperen ervaren. Bijvoorbeeld vanuit een tipi, in een Zweedse slaaphut of op een plateau 6 meter hoog in de bomen! Het fijne is dat je hier midden in het Kuinderbos zit, aan een klein meertje.

Ook interessant: Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

Ook deze camping bezit over een vuurplaats om jezelf even lekker op te warmen. Dat wordt je bedje induiken met een gloeiend gezicht! Vanaf de vuurplaats heb je mooi uitzicht over de Kuinderplas.

5. Cabiner

Hondsrug, Drenthe

Bij Cabiner kun je off-grid winterkamperen in een natuurhuisje. Hoe tof is dat? Maar voordat je kampeerervaring kan beginnen, zul je eerst wat moeite moeten doen… Het ligt namelijk zo diep in de natuur, dat het geen exact adres heeft en je er alleen te voet kunt komen. No worries, de wandeling is zo’n 6 kilometer.

De huisjes bestaan uit karton en hout, dus vergeet je extra warme slaapzak niet mee te nemen. Verder vind je er twee tweepersoonsbedden, een kachel, kookgerei en bordspellen.

6. Camping De Duinpan

Noordwijk, Zuid-Holland

Dit is een bijzondere wintercamping in Nederland, want bij Camping De Duinpan kampeer je in de duinen. Dat betekent dat je overdag heerlijk rustig kunt uitwaaien op het strand. Dikke sjaal om, muts op en ergens een warme chocolademelk halen. Genieten!

De camping beschikt gelukkig over een verwarmd toiletgebouw. Wel even je eigen elektrische kacheltje of dekentje meenemen.

Dit artikel werd geschreven door Goboony. Wil jij ook graag eens met de camper weg? Dan kun je heel makkelijk een camper huren via Goboony. Het is een platform waar campereigenaren en reizigers bij elkaar komen. Of je nu een super de luxe camper met alles erop en eraan wilt huren, of met een karakteristiek, maar simpel Volkswagen busje weg wilt: bij Goboony ben je aan het juist adres.

Meer Bedrock Travel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️