Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 23 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Must visit: de duurzame stadscamping Culture Campsite in Rotterdam

Culture Campsite Rotterdam
Bron: We are the Earth

Onder het mom ‘je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen’ speuren we het land af op zoek naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Eerder werden we verliefd op de camping van Floortje Dessing ‘Camping Buitenland‘, camping De Lakens – dat pal in de duinen ligt – en dit keer vonden we weer iets heel anders: een duurzame stadscamping in Rotterdam. 

In de wijk Delfshaven vind je sinds vorige zomer in geheel Rotterdamse stijl de duurzame stadscamping Culture Campsite. En dat is zéker een bezoekje waard.

Culture Campsite Rotterdam

Chapeau voor wie een stadscamping midden op een werf slash industrieterrein gezellig kan maken. De 4 oprichters Boris, Laura, Thijs en Isis deden het. Sinds vorig jaar vind je iets voorbij het bekende Keilecafe het super toffe idee van Culture Campsite Rotterdam.

Wat is het concept? Op deze stadscamping slaap je in architectonische, duurzame objecten (eigenlijk zijn het tiny houses) waar je de stadse drukte even helemaal van je afschud.

De oprichters hebben een achtergrond in de architectuur en bouwden een aantal huisjes zelf. De andere accomodaties werden gemaakt door andere kunstenaars, vormgevers en architecten. Inmiddels staan er al 11 huisjes. De twaalfde komt eraan. Elk gemaakt van gerecycled materiaal en met een totaal andere look en feel.

Saillant detail: één van de oprichters woonde 2 jaar lang in één van zijn zelfgebouwde huisjes op een tennis baan in Amsterdam. Hoe leuk?

Ook lezen: Waarom (veel) kleiner wonen in zogeheten tiny houses de wereld zou kunnen redden

Culture Campsite Rotterdam
Bron: Culture Campsite Rotterdam

Een oase van rust

De huisjes liggen pal naast een werf, in de verte zie je zelfs boten voorbij varen, maar daar merk je dan weer niks van op de camping.

De campsite is erg compact,  je vind er: een zelfgebouwd receptiehuisje dat iets wegheeft van een minichalet – en in de winter fungeert als kantoor -, de 11 unieke huisjes, een terras dat as we speak wordt uitgebreid met buiten keuken, een heuse ronde dome waar je kan vertoeven als het weer even niet mee zit, kunst, en plantenbakken. Héél veel plantenbakken. Oh én vergeet de vuurkorf niet.

Ook lezen: Bedrock Travel: hoe het komt dat microreizen steeds populairder wordt (wij zijn fan!)

Douchen, koken en naar de wc gaan doe je in het eveneens zelfgebouwde en geheel duurzame blauw met gele huisje. Open, vrolijke lichtjes erboven et voilà. Een simpel maar supertof én duurzaam concept. Heb je het ‘s avonds koud? Dan pak je naast de extra deken, ook zo een kruik uit de keuken.

Het ultieme bewijs van ons gedachtegoed: wie zegt dat je naar de andere kant van de wereld moet vliegen om tot rust te komen?

Culture Campsite Rotterdam
Bron: We are the Earth

Wat is er te doen?

Waar je je normaal gesproken op een camping ver weg van de buitenwereld bevindt, ben je bij Culture Campsite Rotterdam zo in de stad. Als je daar zin in hebt tenminste, want stiekem wilden wij het terrein en ons huisje helemaal niet verlaten.

Ronddwarrelen naar de keuken om zelf wat eten te maken (er staat ook wat eten en drinken in de koelkast dat je kan kopen, maar koken is aangeraden), zitten bij het kampvuur, een boekje lezen, maar vooral: tot rust komen.

Culture Campsite Rotterdam
Bron: buroLab

Yoga

Maar, dat was niet alles. Eigenaresse Laura organiseert met Laura van Laura’s Treehouse op de stadscamping ook yogaklassen en zelfs een stadsretraite.

Tijdens het Urban Yoga Sleepover weekend van zaterdag 29 & zondag 30 augustus zijn er verschillende yoga- en ademwerksessies, is er gezond eten en kan je natuurlijk slapen in één architectonische huisjes.

Denk aan vinyasa yoga, yoga nidra en een gentle flow. Voor ieder wat wils dus!

Meer informatie over Culture Campsite en het Yoga weekend vind je op de website.

Meer Bedrock Travel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️