Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 3 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Bedrock Travel: zo steun je tóch de lokale ondernemers in het buitenland

Bij Bedrock zijn we gek op reizen. Niet alleen omdat het je leven en visie verbreedt, voor meer geluksstoffen zorgt dan welke spullen ook ter wereld, je leert er ook andere culturen en gewoonten door kennen. En juist die andere culturen kunnen een extra steuntje gebruiken nu het reisverkeer zo goed als plat ligt. Daarom delen we dé manier hoe je lokale ondernemers in het buitenland kan steunen. 

In Nederland zijn veel mensen de dupe (geweest) van de coronacrisis. Banen vallen weg, bedrijven staan op het randje van faillisement en van een sociaal leven was lange tijd gene sprake.

Nu alles langzaam maar zeker een beetje meer back to normal gaat en de grenzen binnen Europa weer open gaan, wordt het volgens ons ook hoog tijd om te kijken hoe we anderen kunnen helpen. Want er is nog weinig aandacht voor de duizenden lokale ondernemers die dag in dag uit onze vakanties organiseren en nu zonder werk en inkomen thuis zitten.

Support your locals overseas

Overal werd de afgelopen tijd aangemoedigd om de lokale ondernemers bij jou in de buurt te supporten door bij hen boodschappen te doen, kleding te kopen of welke spullen je ook nodig had.

Maar laten we niet de locals vergeten die we normaal gesproken supporten wanneer we reizen of op vakantie gaan. Want die hebben niet allemaal een even goed vangnet zoals wij in Nederland.

Het duurzame reisplatform Better Places heeft samen hun reisexperts in verschillende landen Go Fund Me acties opgezet om lokale werknemers in deze moeilijke tijd een steuntje in de rug te geven. Al deze initiatieven zijn te vinden op deze site wesupportlocaltourism.com.

Luister ook: Bedrock Talks: over duurzaam reizen (bestaat dat überhaupt?) met Tessa aan de Stegge

Oprichtster van Better Places, Saskia Griep, vertelt: “Eén op de tien mensen over de hele wereld werkt in het toerisme. De meesten van hen zitten nu werkloos thuis. In populaire vakantielanden als Indonesië, Peru en Tanzania is er geen sociaal vangnet, zoals wij dat hier kennen. Geen werk betekent geen inkomen. Chauffeurs, gidsen, hotelmedewerkers, restauranthouders, koks en souvenirverkopers verdienen ook onze sympathie en steun.”

Hoe steun je lokale ondernemers in het buitenland?

Om verschillende lokale ondernemers te helpen, heeft Better Places samen met haar lokale partners initiatieven verzameld en met de reisorganisatie MiCuba de website We Support Local Tourism gelanceerd.

“Op het platform staan verschillende acties om de mensen te steunen die het hardst worden getroffen door de coronacrisis. Dat kan zijn door het uitdelen van voedselpakketten aan de gezinnen van gidsen in Nepal, het bieden van een minimum weeksalaris aan gidsen op Cuba, die vaak de enige kostwinner zijn of het verkopen van virtuele tours die worden gegeven door ondernemers in Indonesië,” aldus Griep.

Ook lezen: Reizen maakt je gelukkiger dan welke spullen ook ter wereld, bewijst dit onderzoek

In plaats van de lokale ondernemers te steunen door op vakantie te gaan, een hotel te boeken bij een restaurantje in de buurt te eten of er de bus te pakken, kan je hen nu vanuit huis steunen. Op de website van We Support Local Tourism kies je jouw favoriete vakantiebestemming en daar lees je welke actie er loopt en hoe jij een steentje kunt bijdragen. Hoe tof!

Kleine acties met een groot effect

Het lijken misschien kleine acties, maar met een kleine donatie kan een gezin soms wekenlang eten. Groenten en fruit kunnen ze vaak zelf verbouwen, maar is er geen geld voor producten als rijst, olie en bloem.

Zij zetten zich normaal gesproken elke dag in om toeristen de tijd van hun leven te geven en nu hebben zij onze hulp nodig. Zonder hen geen vakantie! Support jij je locals ook in het buitenland in deze moeilijke tijden?

Meer Bedrock Travel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Bedrock Travel: zo steun je tóch de lokale ondernemers in het buitenland
Sluiten