Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 10 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Bedrock’s Boekentip: dit zijn de must read boeken van juli

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must readboeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand: juli!

Er zijn afgelopen maand weer heel wat interessant boeken uitgekomen.

Dit zijn onze favorieten:

De kracht van het ritueel
Bron: De kracht van het ritueel

De kracht van het ritueel – Casper Ter Kuile

Heb jij van die gewoontes waar je niet eens meer over nadenkt? Tandenpoetsen, boekje lezen, je standaard beautyritueel en de volgorde van opstaan, ontbijten en douchen? In het boek De kracht van het ritueel beschrijft de in New York-wonende Casper Ter Kuile hoe je van een gewone, alledaagse gebeurtenis een onvergetelijke ervaring maakt.

Lees ook: Morning! Dit is de thuiswerk-ochtendroutine van de Bedrock-redactie

Waarom? Uit boeken kunnen we universele levenslessen halen, op de sportschool kunnen we tijdens CrossFit niet alleen onze spieren trainen, maar ons ook verbonden voelen met de andere aanwezigen. En een telefoon kunnen we gewoon uitzetten, maar we kunnen daar óók een magisch moment van maken dat ons ervan bewust maakt dat we rust nodig hebben.

Zie je de link? Casper nodigt je in dit boek uit om alledaagse handelingen uit te diepen tot momenten van geluk en contact.

De kracht van het ritueel
Prijs: €19,99

Als gezond verstand koning was - Dennis Storm
Bron: Als gezond verstand koning was

Als gezond verstand koning was – Dennis Storm

Na zijn eerdere boek over minimalisme komt presentator Dennis Storm nu met een tweede boek dat je op je nachtkastje wilt hebben. Namelijk: Als gezond verstand koning was. Dit keer gooit storm het over een iets andere boeg en stipt hij meerdere grote thema’s aan.

De huidige staat van onze aarde, duurzaamheid en minimalisme, maar schrik niet: het is niet enkel een boek dat een negatief beeld van de wereld schetst, het is tegelijk een positief pleidooi om eens anders naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. En vooral om, tegen de gevestigde consumptiemaatschappij in, je gezonde verstand te blijven gebruiken en een groene revolutie te ontketenen.

Hoe mooi is dat? Dank Dennis!

Als gezond verstand koning was
Prijs: €15,99

Reizen voor wereldverbeteraars
Bron: Reizen voor wereldverbeteraars

Reizen voor wereldverbeteraars – Daniel Houghton

Wie aan reizen denkt, denkt waarschijnlijk niet direct aan duurzaamheid. Dat taboe wil voormalig Lonely Planet CEO Daniel Houghton graag doorbreken met zijn nieuwe boek Reizen voor wereldverbeteraars.

Luister ook: Bedrock Talks: over duurzaam reizen (bestaat dat überhaupt?) met Tessa aan de Stegge

Volgens Houghton is een vakantie met respect voor aarde, cultuur, en natuur heus mogelijk. En als we op een bewuste manier op reis gaan kunnen we de wereld zelfs op een positieve manier veranderen. Hoe je dat doet? Dat lees je natuurlijk in het nieuwe boek. Aanrader dus!

Reizen voor verbeteraars
Prijs: €20

EcoPositief in vijf stappen
Bron: EcoPositief in vijf stappen

EcoPositief in 5 stappen – Babette Porcelijn

Groot nieuws! Duurzaamheids-expert en auteur van het razendpopulaire boek De verborgen impact komt nu met een tweede boek: EcoPositief in 5 stappen. In haar eerste boek ontvouwt Porcelijn de impact op alledaagse producten, gewoontes en industrieën.

Op die kennis baseerde zij de 5 stappen om eco-vriendelijker te leven. Want hoe verduurzaam je je dagelijks leven? Wat werkt nou echt en wat juist niet? In het doeboek staan de tips die meeste impact hebben, zoek je uit welke oplossingen bij jou passen, en wat ze (je) opleveren. Lezen dus!

EcoPositief in 5 stappen
Prijs: 9,99

Meer inspirerende boeken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Bedrock’s Boekentip: dit zijn de must read boeken van juli
Sluiten