Rosa Bertram
Rosa Bertram Planeet 30 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Bedrock Travel: kamperen in een busje op de reizende camping ‘de Camphanen’

Bij Bedrock houden we van een bewust leven, en daar hoort volgens ook samenzijn, genieten én nieuwe dingen ontdekken bij. Nieuwe plekken ontdekken en even uitzoomen uit het dagelijks leven is iets wat we daarom maar al te graag doen. Maar wie zegt dat je daarvoor naar de andere kant van de wereld moet vliegen? In Nederland zijn er genoeg onontdekte plekjes te vinden, zoals de gloednieuwe reizende camping de Camphanen.

Reizen kan je in alle uithoeken van de wereld doen, maar soms vind je het geluk net zo goed dichtbij huis. En laat dat nou net ook een stuk duurzamer zijn. Daarom gaan we bij Bedrock met liefde op zoek naar meest fijne, bijzondere én onontdekkende hidden gems van Nederland.

Camping de Camphanen

Pas sinds kort staat het concept helemaal klaar: bij camping de Camphanen kun je iedere zomer langskomen, maar bezoek je de camping wel steeds in een andere plaats. De Camphanen is naar eigen zeggen namelijk een reizende Camping. De oprichters Victor en Sander bedachten het concept pas recentelijk, en gingen hard op zoek naar een eerste bijzondere locatie.

Deze zomer vind je camping de Camphanen in De Groene Heuvels in Ewijk vlakbij Nijmegen. Niet ver van het terrein waar normaal het festival Down the Rabbit Hole plaatsvindt. Geen festivals deze zomer, maar wel een zomer vol vertier in eigen land.

Ook lezen: Wanderlust? Leven in een busje wordt heel makkelijk met deze ‘van’

Slapen in een kampeerbusje

Behalve dat er ieder jaar weer een nieuwe plek wordt gevonden voor de camping, heeft de camping nog een aantal bijzonderheden. Je komt er namelijk niet met eigen tent en kampeerbusje naartoe, maar verblijft in één van de busje die ter plaatse voor je klaarstaat.

Zo kan je tóch ervaren hoe het is om te kamperen in een busje en de vrijheid proeven die een campervan geeft, zonder er zelf één te hebben en te hoeven dealen met de rompslomp en hoge aanschafprijzen.

Must read: Niet zo’n fan van kamperen? Dit is waarom je het vaker zou moeten doen

Wat voor busjes zijn het?

Busjes? Zeg maar gerust té toffe vintage bussen staan er voor je klaar. Van oude Mercedes-bussen in allerlei vormen, kleuren en maten tot lieve Pipo-wagens. Je pikt één van de 25 unieke vintage voertuigen ready-to-sleep-busjes uit waarin jij graag een week verblijft.

Ook goed om te weten: de camping is kind-vriendelijk, heeft een knuffelbos met wildlife knuffels en een kinderdisco (hoe cute?!). Maar, ook: als de kids slapen, is het natuurlijk tijd voor de ouders om te feesten (bij De Strandbar) en kunnen de voetjes van de vloer in de silent disco.

What to do?

Verder wordt er van alles en nog wat georganiseerd: je kan er Stand Up Peddle-boards huren, yogaklasjes volgen, spelletjes doen, en natuurlijk vooral: lekker tot rust komen midden in de natuur. Je kan de hele week aanschuiven voor ontbijt, lunch en diner, of als je meer zin om zelf te BBQ’en, kan dat natuurlijk ook.

Good to know: het inchecken is altijd op zaterdag en duurt 1 week, zo krijg je écht een community-gevoel!

Deze editie in Ewijk is van 18 juli tot en met 26 september 2020, op de website van de Camphanen boek je je plek.

Meer Bedrock Travel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedrock Travel: kamperen in een busje op de reizende camping ‘de Camphanen’
Sluiten