Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Reizen 4 aug 2019
Leestijd: 5 minuten

Op vakantie met een camper geeft het ultieme gevoel van vrijheid (dit is het bewijs)

Op vakantie gaan is bij voorbaat al heerlijk. Of je nu ver weg gaat of dicht bij huis blijft. Je gaat nieuwe plekken ontdekken, lekker eten proeven en je waant je even in een bubbel van overall goodness. Maar op vakantie gaan, kan je doen op allerlei manieren. Pak je het vliegtuig en boek je een mooi hotel? Of ga je met de auto? En neem je dan een tent mee of slaap je liever in een echt bed op een bijzondere plek? Óf ga je op pad met een camper en sleep je je hele hebben en houden mee naar elke plek waar je heen gaat?

Om te ervaren hoe dat is – dat reizen met een mini-huis op wielen – mocht ik op pad met een camper van Goboony. Geen straf, al zeg ik het zelf. Al was ik wel redelijk nerveus over het besturen van dat gevaarte. Want naast dat het een mini-huis is, is het ook een mega-auto.

Waar gaan we heen?

Voordat ik met Het Grote Gevaarte op pad ging, moest er natuurlijk wel een bestemming worden bedacht. Gelukkig was dat niet de moeilijkste taak. Een plek die je wel een lekker vakantiegevoel geeft (wat voor mij iets te maken heeft met bergen en een lekker zonnetje), maar ook goed bereikbaar is want we gingen 4 dagen weg. De uitkomst? Vers la France!

Ook leuk: Wil je reizen maar heb je weinig tijd? Maak een mini-roadtrip naar Frankrijk

Bij de gedachten aan wakker worden met croissantjes wordt ongetwijfeld iedereen gelukkig, dus je begrijpt dat ik enthousiast was. En zodra ik de camper had opgehaald bij de rechtmatige eigenaar (wat in dit geval Goboony zelf was) was ook m’n nervositeit voor het besturen van Het Grote Gevaarte volledig verdwenen.

Zó groot was ‘ie namelijk ook weer niet en HALLO KIJK EENS HOE LEUK DIE CAMPER IS HIER KAN JE TOCH NIET NERVEUS VAN WORDEN? Ik sprong achter het stuur, haalde m’n reisgenoot (die toevallig ook m’n vriend is) op en we toefden over de rechterbaan #gass naar Frankrijk. Tsja, het Toch Niet Zo Grote Gevaarte ging immers niet zo hard.

Hit the road, Jack

We reden en reden en stopten een keertje en reden weer verder en op gegeven moment kwamen we in Frankrijk aan. Op zoek naar een camping, want het was al bijna 9 uur. “Hier staat een bordje camping!” “Oké, let’s check it out, ehhh… Regardons ça, bedoel ik”. En de eerste slaapplek was geregeld.

We parkeerden de camper op onze plek, zetten twee stoeltjes buiten, klapten het dak omhoog (voor meer ruimte en een bed) en klaar was de spreekwoordelijke Kees (of noem je hem in Frankrijk Philippe?). Ons huis voor vannacht stond. Hier konden we wel mee leven!

Ook interessant: 3 x tips om duurzaam op reis te gaan (ook als je wel het vliegtuig pakt)

De volgende dag besloten we ‘s ochtends verder te rijden naar de plek waar we wilden eindigen: Epernay in Frankrijk. Een simpele kwestie van stoeltjes weer naar binnen, dak omlaag en gas erop (rechterbaan, dat dus weer wel).

Ultieme vrijheid

En na één dag was het al behoorlijk crystal clear. Op pad met een camper geeft een heerlijk vrij gevoel. Je bent mobiel en flexibel en de wereld ligt aan je voeten. Of bumper, het is maar hoe je het bekijkt.

Pique-nique’n waar je maar wilt

Zo waren we onderweg en kregen we toch wel een beetje trek. We reden langs zo’n overheerlijke Franse supermarkt (je kent ze wel) en gooiden ons mandje vol met fruit, kaas en stokbrood.

Lees ook: Wanderlust? Leven in een busje wordt heel makkelijk met deze ‘van’

Op zoek naar een mooi plekje kwamen we uit op een graanveld langs de weg. En omdat we toch ons hele hebben en houden bij ons hadden, maakten we er ook maar mooi gebruik van.

We klapten – middenin het hoge grasveld – de stoelen en tafel uit, pakten wat bekers, bestek en legden de tafel vol met eten. Et voilà, un pique-nique extraordinaire!

De wereld aan je voeten

En zo ging dat de volle 4 dagen nog wel even door. Inpakken, rijden, dingen zien, eten, drinken (champagnes proeven, we zaten niet voor niks bij Reims en Epernay in de buurt) en je ultiem vrij voelen, want terwijl je dat gaspedaal indrukt, ligt de wereld aan je voeten. En hoe hard ‘ie dan wel of niet gaat, maakt dan allemaal niet meer uit.

Als je wel houdt van een beetje onverwachtse wendingen en niet weg bent van een tot in detail uitgestippelde planning, dan is zo’n mini-huis/mega-auto de ideale manier van vakantie vieren. Geen hotelkamer waar je op een bepaald moment wordt uitgekickt, geen vlucht die je moet halen, geen ‘oh shit dit ligt nog in de tent’, maar juist spontaan besluiten dit weekend toch nog weg te gaan (je mini-huis-op-wielen staat immers toch wel klaar), die duik nemen in dat meertje waar je langs rijdt (je handdoek en bikini liggen toch wel achterin de bus) en alle vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Ik krijg ineens weer heel veel trek in kaas en stokbrood…

Wil jij ook op pad met een camper? Op Goboony kun je campers huren (en trouwens ook verhuren) om mee op avontuur te gaan. 

Waar ga jij heen op je volgende trip?

Luister nu ook naar Bedrock

Bestaat ware liefde? Is het huwelijk niet achterhaald? Is een open relatie helemaal van nu? En is polyamorie een duur woord voor vreemdgaan? In de nieuwste Bedrock Talks interviewen Rosa en Lisanne seksuologe en relatietherapeut Nynke Nijman over de vrije liefde.

Spoiler: Walt Disney en Hollywood laten ons niet bepaald een weerspiegeling van werkelijke relaties en seks zien. Maar, wat moeten we dan wél geloven? Je hoort het in de vierde aflevering van Bedrock Talks!

Tip: Luister de nieuwe aflevering aan het begin van elke volgende maand en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts! Leuk als ons laat weten wat je ervan vond in de reviews!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Op vakantie met een camper geeft het ultieme gevoel van vrijheid (dit is het bewijs)
Sluiten