Sophie Golbach
Sophie Golbach Betere wereld 27 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

7 x duurzame Sinterklaascadeaus voor pakjesavond

Het geven en krijgen van cadeaus op pakjesavond is leuk, maar het kopen van al die spullen zorgt wel voor de grootste impact op het milieu. Dat lees je goed: groter nog dan de impact van vlees eten, auto rijden of vliegen. Gelukkig kun je door duurzame Sinterklaascadeaus te geven al een groot verschil maken.

De feestdagen zorgen natuurlijk, onvermijdelijk, altijd weer voor veel uitgaven en consumptie. Hoe leuk het vieren ook mag zijn, het is goed om stil te staan bij hoe het allemaal wat duurzamer kan.

Duurzaam op pakjesavond

Met deze cadeau ideeën ben jij een stuk vriendelijker voor het milieu, ook op pakjesavond!

Fles douchegel met kokosnoot
Bron: Natuurlijk Zuiver

1. Urtekram Coconut Shower Gel

Deze douchegel is gemaakt met biologische kokosnectar en aloë vera en is rijk aan vitaminen en mineralen. Voor de liefhebbers van verzorgingsproducten in jouw familie of vriendenkring is dit natuurlijk een must have.

Met deze nieuwe vegan chocolade opties kom je Sinterklaas goed door

Chocoladeletter S met drie chocola en noten
Bron: Chocstar

2. Gepersonaliseerde chocoladeletter

Chocolade, dat mag niet ontbreken met Sinterklaas natuurlijk. Heel leuk: bij Chocstar kan je je eigen chocoladecadeau samenstellen. Bij Chocstar geloven ze in eerlijke chocola en het wordt dan ook verantwoord en duurzaam geproduceerd.

Blauw uitwisbaar notitieboekje
Bron: Our Green Story

3. A5 GreenBook Notitieboek

Deze notitieboekjes zijn uitwisbaar, dankzij een speciale pen, en dit is zo voor een goede reden. Wist je dat er elke seconde 169 bomen worden gekapt? Deze boekjes hoef je na gebruik niet weg te gooien, en bespaart dus papier!

Een handdoek gemaakt van bamboe
Bron: Happy Towels

4. Haardroogdoek Bamboe

Door het gebruik van bamboegaren is deze handdoek superzacht, en dat verdwijnt zelfs niet als je hem vaak gewassen hebt. Ook steun je automatisch een goed doel: een studiebeurs zodat meisjes in Turkije naar school kunnen.

Recycle Sint

5. Cadeaupakket ‘Speculaasjes bakken’

Zelf speculaas bakken kan lekker en gemakkelijk met dit leuke pakket. Erbij zit een blikje biologische speculaaskruiden en een handgesneden houten speculaasplank met het vormpje van een molen, zodat de koekjes straks mooi uit de oven komen.

Bouwpakket huisje voor kinderen met zonne-energie
Bron: Greenjump

6. Bouwpakket Huisje op Zonne-energie

Voor de kleintjes in je familie is er een bouwpakket voor een huisje dat op zonne-energie werkt. Een bijgeleverd zonnepaneel zorgt ervoor dat het licht in het huisje gaat branden. Dat is ook leuk als nachtlampje. Op deze manier kunnen de kinderen lekker knutselen, terwijl ze tegelijkertijd leren over duurzaamheid en bewuster worden.

7. Oorhangers met diepblauw Sodalietkraal

De oorbellen van MI-AMI zijn niet alleen mooi, maar ook gemaakt van edelsteen en kurkleer: beide echte natuurproducten. Zo ga je onnodige vervuiling tegen. Elk sieraad is met de hand gemaakt, waardoor je weet dat er met zorg naar gekeken is.

De Sint is in het land! Een heerlijk recept voor vegan kruidnoten

Cadeautips

Twijfel je nog over je cadeautjes? Met deze extra tips wordt het hopelijk nog een stukje makkelijker.

  • Maak verlanglijstjes. Zo weet je zeker dat je iets kan kopen waar iedereen blij mee is.
  • Shop bij de kringloopwinkel. Er hoeft dan geen nieuw product te worden gemaakt, maar voor de ontvanger is het nog altijd nieuw!
  • Speel het dobbelspel, met spullen die je al in huis hebt. Iets waar jij op bent uitgekeken, vindt een ander misschien wel heel leuk. Jij kan dan ook iets ontvangen waar je heel blij mee bent.
  • Geef een ervaring cadeau. Hoe leuk is het om samen bijvoorbeeld naar het theater te gaan? De herinneringen die daar aan vast blijven zitten, zijn voor altijd.

Iets wat ook vaak veel rommel achterlaat, zijn je surprises. Wil je graag met zo weinig mogelijk afval een surprise maken? Zo zijn ze bijna helemaal zero waste.

https://www.bedrock.nl/sinterklaas-vegan-recepten-pakjesavond/

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️