Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 24 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: salade van baby romaine sla met pistachedressing

Wil je je vrienden of geliefden verrassen met een originele, vega en bovenal heerlijke salade? Pak dan uit met deze salade van baby romaine sla met pistachedressing van ons culinaire zusje Culy. Een gerecht dat voor de zoveelste keer bewijst dat vega eten niet inboet op smaak.

Volgens natuurvoedingsdeskundige Anne de Meulmeester kunnen we niet genoeg groente op een dag naar binnen werken: liefst zelfs 400 tot 500 gram per dag.

Met deze salade krijg je in ieder geval een stukje van die dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen. En dàt in de vorm van een smaakvol gerecht vol gezonde stoffen.

Nog meer inspiratie: More veggies! 11 x recepten met veel groenten voor de nodige vitamines 

vega salade met pistachedressing
Bron: Culy

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kropjes baby romaine sla (little gem)
  • 100 gram ongebrande pistachenoten
  • 200 gram zachte roomboter, ongezouten (of plantaardige boter)
  • 1 eidooier
  • Klein bosje bieslook, fijngehakt
  • Klein bosje dragon, fijngehakt
  • Klein bosje dille, fijngehakt
  • 1 citroen
  • Olijfolie, naar smaak
  • Zout & peper

Zo maak je de salade met pistachedressing

Hak 60 gram van de pistachenoten fijn in een vijzel of met een mes.

Snijd de kropjes baby romaine in de lengte doormidden. Verwijder de buitenste blaadjes en bewaar ze.

Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de verwijderde slablaadjes met een snufje zout ongeveer een minuut in de warme boter, tot ze wat geslonken zijn.

Doe ze in een blender of keukenmachine. Voeg ook de boter uit de pan, 40 gram van de pistachenoten en de eidooier toe. Meng tot een romige pistachedressing. Voeg eventueel nog wat zout toe, naar smaak.

Klop in een kommetje wat citroensap samen met wat olijfolie door elkaar tot je een lekkere dressing hebt. Breng op smaak met peper en zout.

Dresseer de kropjes baby romaine sla naar smaak met de citroendressing en leg op elk bord twee helften. Verdeel de pistachedressing eroverheen. Tip: dit gaat heel goed in een knijpfles, zoals een lege ketchupfles, maar je kunt het er ook gewoon op lepelen.

Bestrooi de sla tot slot met de achtergehouden pistachenoten en de verse kruiden.

Enjoy!

Meer vega(n) inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️