Rosa Bertram
Rosa Bertram Better World 1 jun 2020

In Amsterdam haal je hier vanaf nu vegan Surinaamse gerechten

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag is in Amsterdam een heuse vegan Surinaamse eetzaak geopend.

Nu delen we wel vaker nieuwe horecaconcepten met een duurzaam of groen randje, zoals Pele Surf Shack in Hoek van Holland  of Little Plant Pantry in Amsterdam, maar dit concept vonden we wel erg bijzonder.

Niet alleen omdat we gek zijn op de Surinaamse keuken, maar ook omdat het soms moeilijk is om als vega(n) 100 procent van exotische keukens te kunnen genieten.

Palmentuin: vegan Surinaams

Daar moest verandering in komen, zo vonden ook Dwight Neville (visueel artiest), Jason Tjon Affo (The Indigo Kitchen) en Jeremy Herkul (Vegan Food Festival).

Het is de reden dat zij per vandaag de deuren openen van Palmentuin, een multifunctioneel concept. Palemtuin is voor nu een afhaal- en bezorgrestaurant, maar ook willen zij als heus platform fungeren voor iedereen die geïnteresseerd is in de veganistische Surinaamse keuken.

“Nederland kent een aantal voedselfestivals met veel verschillende keukens, maar de Surinaamse keuken alleen al bevat zoveel verschillende invloeden dat het eigenlijk een eigen platform nodig heeft. Typische streekrecepten uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika gaan hand in hand samen in Surinaamse klassiekers als pom, saoto soep en natuurlijk roti. Heerlijk, al die verschillende smaken en kruiden, maar niet altijd even gezond,” schrijven de oprichters.

Ook lezen: Dit zijn de grootste mythes over vegetariërs en veganisten

Het nieuwe platform

Dat platform vindt voornamelijk plaats op hun Instagrampagina. Maar de mannen zijn meer van plan. Zo staat er op het programma naast een veganistisch Surinaams afhaalrestaurant, ook een bijpassend kookboek, het organiseren van evenementen en in de toekomst wellicht ook een eigen zaak waar ze zelf evenementen kunnen organiseren en eten kunnen serveren.

Door hun achtergrond in de evenementen branche weten ze naar eigen zeggen hoe ze een goed feestje moeten geven, dus alle ingrediënten voor een geslaagde avond – op zijn Surinaams – zijn aanwezig.

Een groene uhh gouden combinatie vinden wij!

Wat staat er op het menu?

Bij de Palmentuin kan je typische Surinaamse gerechten verwachten. Denk aan Bami, Nasi, Roti, Saoto, Cassave soep, Telo en Baka Bana. Hoe ze Surinaams eten vegan maken? Bakkeljauw wordt bijvoorbeeld vervangen voor jackfruit!

Prijzen zullen variëren van €7,50,- tot €11,- en €5 voor de bijgerechten. Ook kun je voor €3,50 een authentiek Surinaams gemberbiertje bestellen.

Later komen hier nog meer maaltijden bij, maar eerst eens hiermee beginnen, is het motto. En dat dus állemaal 100 procent plantaardig.

In eerste instantie kan je bij Palmentuin maaltijden alleen laten bezorgen en afhalen op een centraal punt. 

Meer informatie is beschikbaar via Instagram pagina @depalmentuin of via Whatsapp op het nummer 06 2529 6629.

Meer vegan hotspots?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
In Amsterdam haal je hier vanaf nu vegan Surinaamse gerechten
Sluiten