Vegan Vrijdag: Zomerse minestrone met bloemkool, wortel en dille

Een kleurrijke maaltijd vol groenten en gezonde voedingsstoffen: daar worden wij nou blij van. Deze vegan minestrone van ons culinaire zusje Culy past perfect in die laatste categorie. Ideaal als lunch (zeker als je daarna nog moet werken en een middagdip wilt vermijden) of als een lichte avondmaaltijd.

Wij vinden soep een uitstekend gerecht, het hele jaar door. Zeker als je weet dat het zo’n gemakkelijke manier is om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen.

Dit soepje ziet er misschien uit als een nederig gerecht, maar eigenlijk is het vooral een smaak- en vitaminebommetje, vol verse kruiden en zomergroenten. Probeer het zelf maar eens, dan snap je vanzelf wat we bedoelen.

> Lees ook: Waarom het beter voor de wereld en jezelf is om groenten en fruit uit het seizoen te eten

vegan minestrone
Bron: Culy

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Scheutje olijfolie
  • 1 witte ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • Snuf zout & peper
  • 3 à 4 (regenboog)wortels, gehalveerd in de lengte en in stukjes
  • 150 gram speltkorrels
  • 300 gram bloemkoolroosjes, in kleine roosjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml witte wijn (check even of deze vegan is)
  • 1/2 eetlepel tomatenpasta
  • 200 gram witte bonen (uit blik), uitgelekt en gemixt tot puree
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • ½ theelepel anijszaad (gemalen)

Extra:

  • Paar blaadjes verse dille

Zo maak je de vegan minestrone

Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en bak de ui en de knoflook zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg ook de wortels, de speltkorrels, de rozemarijn, de kruidnagel en het laurierblaadje toe en breng op smaak met een snuf peper en zout. Laat gedurende een paar minuten meebakken.

Voeg er nu de bouillon, de pasta van witte bonen, de tomatenpasta en de witte wijn aan toe en laat ongeveer 20 minuten koken. Roer de bonen- en tomatenpasta door de soep met een garde.

Voeg tot slot de bloemkoolroosjes toe en laat op het vuur pruttelen tot de wortel en de bloemkool gaar zijn. Vis er de rozemarijn en het laurierblaadje uit en serveer in kommen.

Werk af met een paar takjes verse dille.

vegan minestrone
Bron: Culy

Enjoy!

Meer vega(n) gerechten?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrocks Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Vegan Vrijdag: Zomerse minestrone met bloemkool, wortel en dille
Sluiten