Vegan Vrijdag: een heerlijk recept voor vegan kersenmilkshake met amandel
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F06%2FIMG_0227.jpg)
Als je met een simpele aanpassing een recept vegan kan maken, waarom zou je dat dan niet vaker doen? Neem nou milkshake: het kost letterlijk even veel (of beter gezegd: even weinig) moeite om vegan ijs te gebruiken in plaats van roomijs van koeienmelk. Het resultaat is minstens even lekker en de planeet zal je zo dankbaar zijn. Probeer het maar eens uit bij deze vegan kersenmilkshake met amandel, naar het recept van culinair zusje Culy. Zo lekker!
Vegan zijn: waarom zou je dat ook alweer doen? We zetten het op een rijtje in dit artikel, waarin we niet alleen wijzen op de positieve effecten van een vegan levensstijl, maar ook nog eens de belangrijkste mythes rond veganisme ontkrachten.
Leuk weetje: Albert Heijn heeft sinds kort vegan slagroom in de rekken. Yay.
> Ook leuk: In Amsterdam haal je hier vanaf nu vegan Surinaamse gerechten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F06%2FIMG_0238-3.jpg)
Ingrediënten voor 2 grote (of 4 kleine) milkshakes
- 500 gram kersen (uit de diepvries of vers en ontpit)
- 5 à 6 bollen vegan vanille-ijs
- 220 ml amandelmelk
- 1,5 handje gepelde amandelen
- 1 eetlepel poedersuiker
Voor de garnering
- Een paar extra (verse) kersen
- Plantaardige slagroom
- Rietje
Zo maak je de vegan kersenmilkshake
Doe alle ingrediënten voor de milkshake in een blender en mix tot je een glad, schuimend mengsel hebt.
Schenk uit in glazen en werk af met een toef slagroom en een extra kers (die kan je op de rand van het glas zetten door er een inkeping in te snijden).
Neem plaats op een zonnig terras en geniet!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F06%2FIMG_0227.jpg)
Meer zomerse recepten?
- Nom nom nom: dit zomerse recept voor avocado-ijsjes wil je maken
- Vega vrijdag: zomerse poké bowl met gemarineerde cantaloupe meloen
- Vega Vrijdag: zo maak je zomerse fruitsalade met een twist