Vegan Vrijdag: een heerlijk recept voor vegan kersenmilkshake met amandel

Als je met een simpele aanpassing een recept vegan kan maken, waarom zou je dat dan niet vaker doen? Neem nou milkshake: het kost letterlijk even veel (of beter gezegd: even weinig) moeite om vegan ijs te gebruiken in plaats van roomijs van koeienmelk. Het resultaat is minstens even lekker en de planeet zal je zo dankbaar zijn. Probeer het maar eens uit bij deze vegan kersenmilkshake met amandel, naar het recept van culinair zusje Culy. Zo lekker!

Vegan zijn: waarom zou je dat ook alweer doen? We zetten het op een rijtje in dit artikel, waarin we niet alleen wijzen op de positieve effecten van een vegan levensstijl, maar ook nog eens de belangrijkste mythes rond veganisme ontkrachten.

Leuk weetje: Albert Heijn heeft sinds kort vegan slagroom in de rekken. Yay.

> Ook leuk: In Amsterdam haal je hier vanaf nu vegan Surinaamse gerechten

vegan kersenmilkshake
Bron: Culy

Ingrediënten voor 2 grote (of 4 kleine) milkshakes

  • 500 gram kersen (uit de diepvries of vers en ontpit)
  • 5 à 6 bollen vegan vanille-ijs
  • 220 ml amandelmelk
  • 1,5 handje gepelde amandelen
  • 1 eetlepel poedersuiker

Voor de garnering

Zo maak je de vegan kersenmilkshake

Doe alle ingrediënten voor de milkshake in een blender en mix tot je een glad, schuimend mengsel hebt.

Schenk uit in glazen en werk af met een toef slagroom en een extra kers (die kan je op de rand van het glas zetten door er een inkeping in te snijden).

Neem plaats op een zonnig terras en geniet!

vegan kersenmilkshake
Bron: Culy

Meer zomerse recepten?

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
Vegan Vrijdag: een heerlijk recept voor vegan kersenmilkshake met amandel
Sluiten