Redactie
Redactie Nutrition 14 jun 2019

Vega vrijdag: zomerse poké bowl met gemarineerde cantaloupe meloen

Deze week geven we de bekende, klassieke poké bowl met groenten, rijst en rauwe vis een zoete zomerse twist. De van origine Hawaïaanse food trend combineert namelijk ook heel lekker met vers fruit. Voeg wat in sojasaus gemarineerde cantaloupe meloen toe als special touch en ervaar de zomer op je bord.

Met dit gerecht hoef je niet meer te kiezen tussen zoet en hartig want het bevat the best of both worlds; lichtzoete meloen met ‘umami‘. Een klein lesje uit de keuken: umami wordt ook wel de vijfde smaak genoemd in Japan: umai (Japans voor heerlijk) en mi (Japans voor smaak)’.

Zomerse, speciale poke bowl

Dit recept van Kikkoman is perfect voor wanneer je niet weet waar je zin in hebt, maar toch graag iets makkelijks en gezonds wilt eten.

pokebowl

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de gemarineerde meloen

  • 800 gram cantaloupe meloen
  • 2 tl sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 2 el agave siroop
  • 2 el miso
  • chilivlokken

Meer lekkere vega recepten? Bekijk ze hier.

Voor de rijst

  • 500 gr sushi rijst
  • 7 el rijstazijn
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 tl zout

Voor de toppings

Zo maak je deze zomerse poké bowl

Snijd de meloen in vierkante blokjes en bewaar het in een bakje met deksel. Meng de sesamolie, sojasaus, agavesiroop, miso en chilivlokken tot een marinade en giet het mengsel over de meloen. Dek af en laat minimaal een half uurtje in de koelkast staan.

Kook ondertussen de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen (vergeet de stap van het op smaak brengen met azijn, suiker en zout niet).

Snijd de komkommer, avocado en rode ui in plakjes. Giet de meloen af en vang de marinade op. Verdeel de rijst over 2 kommen en leg alle ingrediënten er bovenop. Maak af met wat sesamzaad en een paar blaadjes verse koriander.

Serveer met de marinade erbij. Eet smakelijk!

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anna de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit én onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding!

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Vega vrijdag: zomerse poké bowl met gemarineerde cantaloupe meloen
Sluiten