Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 14 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

8 ideale plekken om deze winter te overwinteren

Bij BEDROCK combineren we werk en reizen maar al te graag met elkaar. Onze (freelance) redacteuren reizen met busjes door Europa, ontdekken eilanden als Curaçao, maar ook in El Salvador, Brazilië en in Portugal is ons reislustige team te vinden. Omdat we ervan overtuigd zijn dat reizen en werken heel goed samen kunnen gaan, delen we een aantal ideale plekken om een keer te overwinteren.

Laten we eerlijk zijn: de zonnestralen op je huid (want: meer vitamine D), een strand waar je zo naartoe wandelt en gewoon een keertje even géén miezerige, koude winter in Nederland, is gewoon ontzettend fijn, zorgt voor nieuwe inspiratie en bovendien voor een flinke portie motivatie.

Heb jij een baan die je eventueel mee kunt nemen op reis? Dan hebben we tips hoe jij je baas kunt overtuigen om een tijdje op afstand te werken als je in loondienst bent. Het komt immers niet alleen jouw mentale gezondheid ten goede, maar ook de prestaties en drive om te werken! Win-win, toch?

Plekken om te overwinteren

Dit zijn acht ideale plekken om te overwinteren:

1. Lissabon, Portugal

De Portugese hoofdstad is dé uitgelezen plek om een winter door te brengen en biedt alles wat je je maar kunt wensen van een stad.

Artistieke barretjes, een nachtleven, digital nomad community, uitzicht op de rivier en zee, het is groen én ligt op steenworpafstand van (surf)strandjes. What else can you wish for? Bovendien hoef je er niet ver voor te reizen.

7 rustgevende plekken in Portugal die het bezoeken waard zijn

2. Barcelona, Spanje

De Spaanse stad Barcelona wordt de laatste jaren een steeds populairdere plek om te overwinteren. En niet zonder reden natuurlijk. Van de Spaanse keuken tot het bruisende nachtleven, andere digital nomads én de stad ligt pal aan het strand.

Ook voor Barcelona hoef je niet ver te reizen. Je kunt er makkelijk een bus naartoe pakken.

3. Tenerife (of andere Canarische eilanden), Spanje

De Canarische eilanden zijn onderschatte bestemmingen als het aankomt op heuse overwinter spots. Waarom? Ze liggen naast Marokko en dat betekent dat het er het hele jaar door lekker weer blijft.

Je hebt er prachtige bergen, eindeloze golven en natuurlijk: island vibes!

4. Madrid, Spanje

De Spaanse hoofdstad Madrid is een bruisende stad die barst van de cultuur, eindeloze bezienswaardigheden, restaurantjes, vrolijke Spanjaarden en fijne tentjes om te kunnen werken. Het blijft er bovendien lekker weer in de winter. Het leuke? Je pakt zo de bus of trein naar een andere Spaanse stad of naar de kust.

5. Madeira, Portugal

Dit Portugese eiland is te bereiken per boot vanaf het vaste land en is een geheim paradijs op aarde als je het aan ons vraagt. Het eiland is tropisch, heeft eindeloos veel hikes en óók steeds meer digital nomads. Wil je een tropische, maar toch Europese winterbestemming om vanuit te werken? This is your go to location!

6. Mexico

Mexico is sinds een paar jaar een populaire reis- én digital nomad-bestemming. Je vindt in veel kustplaatsjes niet alleen eindeloze golven en taco’s, maar ook lekkere vega(n) eettentjes en co-workplekken om vanuit te werken en om andere digital nomads te ontmoeten.

7. Kaapstad, Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is Kaasstad by far de ideale bestemming om de Nederlandse winter over te slaan. Niet alleen omdat het er in onze winter zomer is, maar ook omdat de stad aan verschillende adembenemende strandjes ligt, omringd is door bergen en daarmee veel hike-trails en wijngaarden, maar ook omdat er ontzettend veel fijne co-work organisaties en co-worktentjes zijn voor wie zijn werk een tijdje mee op reis wilt nemen.

8. In een kampeerbusje

Wie het avontuur naar een volgend niveau wil tillen, kan overwinteren in een kampeerbusje en bijvoorbeeld richting het warmere Zuid-Europa trekken. In je eigen busje leuke eco-campings en community’s bezoeken, een tijdje vrijwilligerswerk doen of juist wildkamperen op de mooiste spots in de natuur terwijl je vanuit je camper werkt.

Je gaat precies waar jij naartoe wilt en trekt weer verder zodra je zin hebt in nieuw avontuur. Bovendien kan je binnen Europa makkelijk natuur afwisselen met leuke, grote steden op zoeken als je daar behoefte aan hebt.

Ben jij al klaar voor het nieuwe ‘buiten werken’?

6 tips om reizen en werken succesvol te combineren (op de lange termijn)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️