Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 2 mei 2023
Leestijd: 5 minuten

Bij deze knusse eco-campings wil je deze zomer kamperen (geloof ons)

Het weer laat het misschien nog niet altijd blijken, maar de lente is toch écht aangebroken. Dat betekent ook dat er weer mooie, bijzondere en heerlijke zomerplannen worden gesmeed! Van toffe conscious festivals in de bergen tot de mooiste plekken om deze zomer te bezoeken. Bij deze gezellige eco-campings wil je deze zomer kamperen, believe us.

Als groot natuur- en kampeerliefhebber die regelmatig in busjes rondtrekt en in Portugal woont, ken ik inmiddels heel wat fijne eco-campigs die een bezoekje waard zijn.

Opladen in de natuur

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zo goed kunt opladen van alle hectiek van je werk, de drukke stad en eindeloze to-do-lijstjes als in de natuur. Het voorjaar en de zomer lenen zich dan ook per uitstek perfect voor een heerlijke kampeervakantie in de natuur.

Het liefst kamperen we natuurlijk wel op een camping die niét is afgeladen met toeristen en waar je tent er een beetje zielig bij staat op een veldje. Er zijn in Europa tal van bijzondere eco-campings en glampings waar je middenin de natuur bivakkeert, er gezellige lichtjes hangen, je een knus kampvuur kunt maken, je kunt luieren in een hangmat en waar je perfect tot rust kan komen.

Deze eco-campings & glampings wil je niet missen deze zomer

We delen onze favoriete eco-campings met je, die je deze zomer écht niet wilt missen deze zomer.

1. Salema Eco Camping, Portugal

In het zuiden van Portugal vind je aan de kalme, maar adembenemende kust en haar torenhoge kliffen het kustplaatsje Salema. Het is een lieflijk vissersdorpje in een nationaal park waar maar weinig gebouwd mag worden. Of te wel: je zit er midden in een heuvelachtig gebied, vlak aan zee zonder gebouwen.

Onderweg naar het strand vind je er Salema Eco Camping: het is misschien wel één van de leukste campings die ik óóit heb gezien. De enorme camping ligt op een berg die is bezaaid met terrassen (soms met yoga domes!) met verschillende kampeerhoekjes. Van tiny houses tot beboste kampeerplekjes voor je campervan en van een eigen bakkertje tot een terras waar regelmatig concertjes worden gegeven.

De mooiste en meest spirituele plekken in Portugal

De camping is niet alleen een hotspot voor kampeerders, kind- en diervriendelijk, ook de locals komen hier vaak een pizza eten of naar concert luisteren. Nog een groot voordeel: je vindt er ook een heuse co-work plek. Behalve om de zee op te zoeken, heb je hier haast geen reden om weg te gaan.

Je begrijpt: deze camping wil je niet overslaan.

2. Suryalila, Spanje

In het Zuidelijke deel van Spanje niet ver van Sevilla, vind je het bijzondere stukje land Suryalila. Het is behalve een plek waar regelmatig yogaretreats worden gehouden ook een plek waar wordt gewerkt aan een bijzonder permacultuur project. De natuur, rust, yoga en kalmte komen hier allemaal samen.

De zon schijnt er altijd, je kunt genieten van het natuurwater-zwembad, je kunt er dagelijks yoga-klasjes volgen, leren over permacultuur en hoe het gezond houden van de aarde, of gewoon heerlijk tot rust komen met een vers en vegetarisch buffet om U tegen te zeggen.

Hier wil je zeker een paar nachtjes bivakkeren!

3. Soul Farm, Portugal

Dit stukje paradijs op aarde ligt op slechts een paar honderd meter afstand van één van de mooiste strandjes die de Portugese kust rijk is: Arrifana. Via een vallei kom je te voet of per auto langs een klein dorpje genaamd Picão: dé plek waar je Soul Farm Algarve vindt.

Het is een beknopte camping met een twee huisjes, een bos met knusse tipitenten (met heerlijke bedden!), een plekje voor kampeerbusjes en een heuse boomhut. De gezellige buitenkeuken is geheel gemaakt van hout, er zijn eindeloos veel gezellige plekjes om te zitten, de Ukulele te pakken, een boekje te lezen of gewoon lekker te genieten van het uitzicht.

Djai (30) geeft surftherapie: ‘Na een surfkamp spoelden alle zorgen van me af’

Soul Farm is ook een perfecte plek om wandelingen en hikes te maken langs de kliffen of richting afgelegen strandjes. De plek wordt gerund door een aantal Italiaanse vrienden die zorgen dat de sfeer al-tijd gezellig is. Een surfklasje boeken? Ze nemen je graag mee op sleeptouw.

4. Camping Buitenland, Nederland

Wie het vertier graag wat dichterbij huis wilt zoeken (hallo microreizen!), vindt in Nederland talloze onontdekte plekjes waar je perfect tot rust kunt komen in de natuur. Bijvoorbeeld bij camping Buitenland die een aantal jaar geleden werd opgericht door fervent reiziger Floortje Dessing en haar vrienden in Drenthe.

Je slaapt er in bijzondere, oude schoolbusjes, kunstenaarshuisjes of juist in je eigen tent of busje. De camping ligt in een prachtig bos pal aan meertje om de verkoeling tijdens de warme zomerdagen op te kunnen zoeken. In de avonduurtjes wordt er gezongen en gelachen bij het kampvuur, speel je spelletjes of is er een heuse disco als je mazzel hebt!

5. Camping de Lievelinge, Nederland

Een andere eco-camping die zeker niet overgeslagen mag worden deze zomer is Camping de Lievelinge, óók in ons eigen Nederland. Het is misschien wel de meest populaire camping waar mening randstedeling de lente- en zomerdagen komt vieren. Het is een waar paradijs voor kinderen én volwassenen.

Houten versieringen, vrolijke verlichtingen in de avond en bijzondere logeerplekjes en hoekjes: de Lievelinge is een waar festivalterrein voor jong en oud. De plek vaak al maanden van tevoren vol geboekt, dus wees er op tijd bij!

6. Forest Days Glamping, Spanje

Wie deze zomer naar Noord-Spanje afreist en zich wil onderdompelen in de natuur, wil zeker een bezoekje brengen aan Forest Days Glamping. De camping ligt middenin de heuvels en groene bossen van Catalonië. Je kunt rekenen op een verrijkend uitzicht, hangmatten, tippitenten, knusse hoekjes en natuurlijk: een romantische buitenkeuken.

De ideale plek om de drukte van de stad even ver achter je te laten en je onder te dompelen in de kalmte van de Spaanse natuur.

De magie van reizen

Benieuwd wat reizen en de natuur jou allemaal kan brengen en hoe het je helpt om jouw eigen leven bewuster en vrijer in te richten? Je leest het allemaal in het boek ‘De magie van reizen’ dat BEDROCK’s Rosa hierover schreef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️