Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 15 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Deze skincare-routine is ideaal nu de koude maanden aantreden

Goed voor je lichaam en geest zorgen is natuurlijk altijd van belang, maar wanneer de seizoenen veranderen – en vooral als het kouder wordt – is dat zowaar nóg belangrijker. Deze fijne tips en skincare-routine helpen je huid gezond te houden tijdens de koudere maanden.

Een goede huidverzorgingsroutine overbodig of over the top? Zeker niet. De huid is namelijk het grootste orgaan dat we hebben en is bovendien de barrière tussen de buitenwereld (vol uitlaatgassen en toxische stoffen, al helemaal als je in een stad woont) en ons lichaam. Genoeg reden om je huid goed te verzorgen.

Juist wanneer de koudere dagen eraan komen en je huid door de droge lucht en kou droger wordt.

Skincare-routine het hele jaar door

Waar je jouw huid in de zomermaanden (en eigenlijk ook tijdens alle andere dagen van het jaar) goed wilt beschermen tegen de UV-straling van de zon, is een goede skincare-routine in de winter net zo belangrijk.

Je kent het gevoel vast: die droge scheenbenen en trekkerige lippen in de wintermaanden. Je huid sméékt haast om meer hydratatie. En dat is precies wat jij je huid wilt geven wanneer het kouder wordt.

Vochtverlies in de lucht

De zomerse kleur van je huid verandert namelijk langzaam in een droge, trekkerige huid doordat het seizoen en daarmee de vochtigheid in de lucht verandert.

Als we de zomermaanden achter ons laten en de herfst- en wintermaanden ingaan, vermindert de hoeveelheid vocht in de lucht. Dat heeft ook impact op ons lichaam.

Hoe? Wanneer het kouder wordt en de lucht minder vochtig, wordt je lichaam constant blootgesteld aan de verandering van de koude lucht buiten en de warme lucht van de verwarming binnen. Dát zorgt voor die typisch droge en trekkerige huid.

Skicare-routine tijdens de koudere dagen

Wil je het hele jaar door een gezonde en sterke huid behouden? Dan zijn er een aantal dingen die je vooral wel en niet wilt doen.

No go’s voor een gezonde huid in de herfst en winter

De no go’s voor het behouden van een gezonde huid in de koudere maanden:

 • Veel warme douches nemen, meer dan eigenlijk nodig is. Het is buiten dan wel koud en die warme douche wordt daardoor extra verleidelijk, maar onthoud dat het je huid extra droog maakt in deze koude maanden.
 • Weinig water drinken en veel alcohol. Tijdens deze koude dagen waarin de lucht droog is, heeft je huid extra hydratatie nodig. Dat los je ondermeer op door voldoende water te drinken. Alcohol droogt je lichaam juist uit.

Do’s voor een gezonde huid in de herfst en winter

Deze dingen wil je juist wél doen als je in de koudere maanden ook een gezonde en sterke huid wilt behouden:

 • Je huid hydrateren is essentieel. Dat doe je ondermeer door koud af te douchen. Zo verminder je het contrast tussen jouw warme huid en de koude lucht als je de douche weer uitststapt.
 • Drink voldoende water, tenminste 1,5 tot 2 liter per dag. Vind je dat lastig? Thee volstaat gelukkig ook.
 • Hydrateer je huid met de juiste natuurlijke huidproducten. Veel reguliere huidproducten bevatten chemicaliën die ervoor zorgen dat het product misschien lekker ruikt, maar het kan ook voor meer uitdroging zorgen zodra het product is ingetrokken.
 • Ga daarom het liefst voor huidproducten gemaakt op natuurlijke basis die voor extra hydratatie zorgen.

Tips van natural skincare-experts

Benieuwd welke huidproducten je kunt kiezen? Natuurlijke skincare-experts van Nourished geven regelmatig advies op BEDROCK over natuurlijke huidverzorgingen én welke producten bijvoorbeeld het best te gebruiken zijn in de winter.

Dit zijn enkele voorbeelden:

 • Biologi Save My Skin Winter Bundle  – deze heerlijke set bevat een 100 procent plantaardig serum voor het gezicht + lichaam en een serum voor je lippen. Daarnaast bevat deze set een 100 procent pure biologische rozenbottel ofwel rosehip olie om over de serums heen aan te brengen voor extra hydratatie en bescherming van de huid.
 • Sans [Ceuticals] –  Barrier Restore Body + Hand Butter  – met 5 procent actieve niacinamide is de Body + Hand Butter de gouden standaard als het gaat om de behandeling van jouw winterhuid. Ook een perfecte crème voor iedereen die last heeft van dermatitis, eczeem en psoriasis achtige klachten.
 • Ere Perez – SOS Papaya Marmalade – dit is één van die producten die je altijd bij de hand wilt hebben in je badkamerkastje. Geschikt voor iedereen, van baby’s tot ouders en opa’s en oma’s. Verrijkt met vochtinbrengende ingrediënten zoals gefermenteerde papaya, chia, kokos en hennep.
 • Bondi Wash – Night Balm – Een dikke en voedende balsem geformuleerd met een mix van natuurlijke oliën en extracten om de huid intens te hydrateren. Dit is je overnight masker voor een stralende huid in de ochtend.
 • {SIMPLE as that} – Moisturiser  – Shea boter, kokos olie en jojoba olie zijn de drie ingrediënten waaruit deze rijke en diep voedende moisturizer bestaat.

Of houd het simpel en hydrateer je huid met honderd procent kokosolie of shea butter.

Met deze tips is je huid zometeen helemaal winter ready!

Bedrock Talks over natuurlijke huidverzorging met de vrouwen achter Nourished

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️