Margje Hoogland
Margje Hoogland Verzorging 15 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Droge lippen? Zo zorg je ervoor dat ze weer kissable zijn

Droge lippen zijn vreselijk irritant en soms zelfs een beetje pijnlijk. En wie er veel last van heeft, gaat de deur écht niet uit zonder een balsem. Maar voordat je dat weer naar je balsem grijpt, is het goed om te weten dat sommige lippenbalsems juist een negatief effect hebben op je lippen. En misschien is er meer aan de hand. Deze natuurlijk lipverzorging tips zorgen ervoor dat je lippen altijd zacht blijven.

Je lippen zijn extra gevoelig voor uitdroging en voor de invloed van zon, wind, kou en droogte. Dat zit namelijk zo: je lippen hebben geen talgkliertjes en missen daarom het beschermend vetlaagje.

De beste natuurlijke lipverzorging tips

Ze kunnen dus wel wat extra liefde gebruiken.

1. Ontdek de reden van je droge lippen

Droge lippen kun je vaak snel verhelpen met balsem, maar de volgende keer dat je naar je lippenbalsem wil grijpen, is het goed om te kijken of er ook een andere oorzaak is.

Zo kunnen droge lippen een teken zijn van:

  • vochttekort (je lippen zijn zelfs het eerste gebied dat tekenen van een vochttekort toont)
  • een gevoeligheid voor eten of drinken
  • vitaminetekorten
  • blootstelling aan zon
  • een verkeerd type lippenbalsem

Neem dus eerst een glas water, smeer je lippen in met een goede SPF en zoek eventueel uit of je misschien gevoelig bent voor bepaald eten. Misschien los je op die manier je droge-lippen-probleem op.

Must read: Droge lippen? Voorkom en genees ze met deze natuurlijke producten

2. Gebruik een ​​lippenbalsem van hoge kwaliteit

Je huid is je grootste orgaan en verdient het om goed verzorgd te worden. Kies daarom ook voor je lippen een natuurlijk verzorgingsproduct met ingrediënten van hoge kwaliteit die niet irriteren en de vochtbalans schaden.

Antioxidanten en een overvloed aan vochtinbrengende bestanddelen zijn wel goed. Zulke balsems vind je bijvoorbeeld via Nourished.

3. Don’t touch

Het is makkelijker gezegd dan gedaan: van je lippen afblijven. En lippicking is niet een gewoonte die je van de één op de andere dag stopt. Met deze tips wordt het wel een stukje makkelijker:

  • Houd je lippen gehydrateerd met een hoogwaardige balsem
  • Gebruik een zachte lip scrub om schilfers weg te poetsen
  • Stop met het likken van je lippen – dit maakt ze droger
  • Zoek andere manieren om je handen bezig te houden

Alles al geprobeerd en lukt het maar niet? Misschien is het de moeite waard om contact op te nemen met een professional. Het pulken aan je lippen wordt veroorzaakt door stress.

4. Scrub je lippen

Het af en toe exfoliëren van je gezicht zit waarschijnlijk allang in je skincare-routine. Maar onthoud dat je lippen ook af en toe wat extra liefde kunnen gebruiken. Vooral in de winter zijn je lippen vatbaar voor uitdroging door het weer en de verwarming die binnen aanstaat.

Must read: 6 wetenschappelijk bewezen manieren om van je stress af te komen

Gebruik voor het scrubben van je lippen een exfoliërende lip scrub om het zijdezachte gevoel terug te krijgen – of gebruik een DIY suikerscrub – en vergeet niet om daarna een hydraterende balsem te gebruiken.

5. Ondersteun de productie van collageen

De huid van je lippen toont niet alleen als eerste een vochttekort, het is ook een van de eerste plekken waar tekenen van veroudering te zien zijn.

Ook interessant: Waarom je ervoor moet zorgen dat je genoeg vitamine C binnenkrijgt

De oplossing tegen huidveroudering is collageen. Een stofje in je huid dat na verloop van tijd steeds minder door je lichaam wordt aangemaakt. Gelukkig kun je je huid daarin wel zolang mogelijk ondersteunen. Onder andere vitamine C is dan heel goed voor je lijf.

DIY recepten voor zachte lippen

Wil je na deze lipverzorging tips zelf aan de slag met het maken van een balsem? Deze recepten maak je zelf met ingrediënten die gewoon in je keukenkastje staan. Bye, vervelende velletjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️