Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 12 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

DIY beautyproducten: deze zero waste lippenbalsem tegen de kou maak je zelf

De winterkou en droge lippen gaan (jammer genoeg) hand in hand. En laten we eerlijk zijn, het smeren van lippenbalsem in plastic verpakkingen is niet bepaald zero waste. Tijd om daar een andere oplossing voor te bedenken. Met deze makkelijke DIY maak je binnen een handomdraai je eigen lippenbalsem, en overleven je lippen de winterkou met gemak.

Wij houden van deze zero waste lippenbalsem. Ten eerste is het een balsem die onwijs gemakkelijk zelf te maken is. Ook maak je alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten, waardoor de lippenbalsem extra goed werkt. Zachte lippen, here we come!

Dit heb je nodig om lippenbalsem te maken

  • 3 theelepels bijenwas
  • 2 theelepels kokosolie
  • 2 theelepels sheabutter
  • Een paar druppels essentiële olie naar keuze

Het maken van een zero waste lippenbalsem is heel makkelijk. Doe alle ingrediënten (behalve de essentiële olie) in een pannetje. Zet deze pan in een grotere pan met water, en smelt de bijenwas, kokosolie en sheabutter au bain marie. Dat houdt in dat het water in de onderste pan net niet kookt, waardoor de ingrediënten van je lippenbalsem langzaam smelten, maar niet verbranden.

Doe als laatste een paar druppels essentiële olie naar keuze bij je lippenbalsem. Er zijn verschillende geuren te krijgen, maar pas op met citrusvruchten. Deze kunnen ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd raakt. Je kunt je vast voorstellen dat dat met droge lippen niet zo fijn is.

Zelfgemaakte lippenbalsem bewaren

Doe de gesmolten balsem in een glazen potje, en laat het afkoelen in de koelkast. Bewaar de lippenbalsem op een warme plek om deze smeerbaar te houden. In de buurt van de verwarming is bijvoorbeeld een prima plek, maar even in een broekzak kan ook voldoende zijn. Is jouw lippenbalsem écht te hard om op te smeren? Voeg dan de volgende keer wat extra sheabutter toe. Daarvan wordt de lippenbalsem standaard iets zachter.

Cosmetica zelf maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het Zero Waste Project

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️