Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 12 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom piramide-theezakjes niet zo onschuldig zijn als ze lijken

Wat is er lekkerder dan je eerste theetje in de ochtend? De kans is groot dat je zo’n handig piramidevormig theezakje in je hete water plonst, want lekker makkelijk zijn ze wel. Maar zijn deze zakjes ook milieuvriendelijk? Spoiler: niet echt.

Bij Bedrock proberen we ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Bewust omgaan met afval is daar een belangrijk onderdeel van. Vaak staan we immers niet stil bij wat er met een product gebeurt nadat we het gebruikt hebben. Theezakjes zijn daar een mooi voorbeeld van.

What’s the matter?

Toegegeven: theezakjes lijken lekker onschuldig. Hun uiterlijk wekt de indruk dat ze biologisch afbreekbaar zijn. Helaas is het tegendeel waar. De zakjes zijn immers gemaakt van nylon of een ander soort plastic. Wie had dat gedacht? Wie plastic probeert te vermijden, zal dus helaas ook zijn theezakjes moeten bannen.

Er zit verborgen plastic in theezakjes (en ook in deze andere onverwachte dingen)

Hoe dan wel verantwoord thee drinken?

Gelukkig zijn er ook andere manieren om van je theetje te genieten. Wij sommen enkele tips & tricks op om je nooit meer schuldig te voelen wanneer je van je kopje thee geniet.

1. Koop losse thee

Waarom losse thee kopen als het ook in zakjes kan?. Ehm, om behoorlijk wat redenen. Losse thee is niet alleen milieuvriendelijk (bye bye plastic!), de thee smaakt ook lekkerder. Dit komt omdat enkel de meest smaakvolle theebladeren als losse thee worden verkocht.

De thee die we in zakjes vinden is een soort restafval van de theebladeren waar minder smaak in zit. Meestal is losse thee ook verser en bevat het meer gezonde antioxidanten. Wissel je theezakjes dus in voor een hip thee-ei en doe er losse theebladeren in.

2. Koop theezakjes van een milieubewust merk

Als je echt geen afstand kan doen van je theezakjes, kies dan voor theezakjes uit een milieuvriendelijk materiaal. Een voorbeeld hiervan is TEAmwork Tea, het merk verpakt haar thee in 100% afbreekbare piramidezakjes van bioplastic.

3. Vermijd dat je meer theezet dan je drinkt

Gebeurt het wel eens dat je een theepot voor een heel leger maakt, maar er uiteindelijk maar één kopje thee van drinkt? Uit onderzoek blijkt dat dit soort ‘vergissingen’ verantwoordelijk zijn voor meer dan 70% van de negatieve impact van thee op het milieu. Kook dus niet meer water dan nodig.

Heerlijke theetjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️