Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 13 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze ademhalingstechnieken zorgen voor een fysieke en emotionele healing

Ademhalen is een krachtig wapen om de dag überhaupt door te komen, maar het brengt veel meer teweeg dan alleen dat. In de yoga-, meditatie- en mindfulnesswereld worden veel ademhalingstechnieken gebruikt om te ontspannen. Auteur, spreker en docent van ademhalingstechnieken Max Strom gebruikt een ademhalingstechniek om te helen. Te helen van stress, angsten en depressie.

De Amerikaanse Max gaf meerdere TED Talk’s over zijn methode ‘Breathe to heal’ en schreef een aantal jaar geleden zijn tweede boek ‘There is no app for happiness‘, een titel die meer dan genoeg zegt. Waar we dat geluk wel vinden? Binnen onszelf. Meer dan ooit lijden mensen tegenwoordig aan depressies, angsten, stress en slaaptekort. Vaak veroorzaakt door een (ongezonde) levensstijl, technologie, onderdrukte emoties én verkeerd ademhalen.

Breath to heal: een paar minuten per dag

Hoe werkt dat ‘Breath to heal’? Tijdens een workshop van Max Strom in Amsterdam vertelt de ademhalingsmaster waarom ademhalen een helende werking kan hebben. De longen zijn gelinkt aan onze emoties, legt Max uit. “Ga maar na, wanneer we schrikken, ademen we geschokt, snel en diep in. Wanneer we een baby of een puppy zien uiten we dat ook met onze longen en ademhaling. We zeggen: ‘ah’ en blazen zachtjes uit.”

Longen zijn onze emoties en wanneer we de juiste ademhalingsoefeningen doen, kunnen we bij deze emoties. Emoties zoals stress, angsten of verdriet kunnen voor een blokkade zorgen. Door deze oefeningen te doen kom je dichterbij je emoties en face je ze in plaats van ze te onderdrukken. “Er zijn mensen die mijn workshop binnen gelopen met angsten en vertrokken zonder angsten,” vertelt Max.

Trots op @maxstromofficial die vandaag zijn nieuwe online video course aan de pers presenteerde (12 februari live) #pressday #maxstrom #prlife

80 Likes, 0 Comments – Janneke Bastiaens (@jannekebastiaens) on Instagram: “Trots op @maxstromofficial die vandaag zijn nieuwe online video course aan de pers presenteerde (12…”

Welke oefeningen doe je?

In de yogastudio waar we Max ontmoeten legt hij ons als de rust zelve uit welke ademhalings- en bewegingsoefeningen zorgen voor een emotionele ontlading en zo ook voor een fysieke heling. Opvallend is dat alle oefeningen kort zijn (maar een paar minuten) en de ademhaling gaat enkel en alleen door de mond. Tijdens de intense diepe ademhalingen bewegen bij de meeste oefeningen je de armen mee. In totaal duren de oefeningen 10 to 20 minuten per dag.

Door deze oefeningen dagelijks te doen, en niet alleen wanneer je al hartstikke gestrest bent (het bekende even op adem komen), bevorder je preventief je interne gezondheid en gesteldheid. Zo voorkom je dus eigenlijk een stress en angstig gevoel.

Wat diep ademhalen doet met je lichaam (spoiler: het heeft helende krachten)

Leer ademen met Max online

Waar Max eerst als spreker de wereld over vloog om te spreken op conferenties, events of op grote kantoren, kan nu iedereen zijn lessen volgen. Om meer mensen te kunnen bereiken met zijn intense en bevrijdende ademhalingstechnieken, geeft Max nu ook online videocursussen.

Een algemene cursus van maar liefst 6 uur en 45 minuten waar Max je alles uitlegt over de ademhaling, de kracht ervan, zijn techniek en natuurlijk de oefeningen. De tweede cursus is speciaal gericht om van angsten af te komen. Deze cursus duurt anderhalf uur. Benieuwd? Bekijk de cursussen van Max Strom hier.

Alvast de TED Talk van Max Strom zien?

Breathe to Heal | Max Strom | TEDxCapeMay

With anxiety, stress, and sleep dysfunction skyrocketing around the globe, it’s time we look at the unspoken reasons why. These debilitating challenges can be meaningfully impacted with ten to twenty minutes of breathing exercises per day. Max Strom,who has taught breath-work for 20 years, reveals his insights into the healing power of the breath.

De invloed van ademhalen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Deze ademhalingstechnieken zorgen voor een fysieke en emotionele healing
Sluiten