Tim Lommerse
Tim Lommerse Welzijn 29 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

4x ontspannende thee (voor een goede nachtrust)

We weten allemaal dat er niets zo ontspannend is als lekker onderuit zakken met een kopje thee en een goed boek of Netflix, zeker aan het einde van een drukke dag. Maar wil je nog een stapje verder gaan en optimaal ontspannen voor je naar bed gaat? Dan zijn dit de soorten ontspannende thee die je moet hebben; stuk voor stuk staan ze bekend om hun goede invloed op de nachtrust.

Thee met munt

Muntthee is niet alleen goed voor de nachtrust, maar het ziet er ook nog eens heel erg gezellig uit, zo’n kopje kokend water gevuld met groene takjes. Het leuke is dat je munt heel eenvoudig zelf kunt kweken, zelfs zonder achtertuin. En variatie is er genoeg: zo heb je ook munt met een ananas- of chocoladesmaak.

Een goede ontspannende thee is de ‘Clipper snore & peace’, een sterk smakende kruidenthee met kamille, groene munt, citroengras, meidoorn, lindebloesem, oranjebloesem en valeriaan. In deze thee is de munt duidelijk te proeven, een aanrader voor de liefhebbers van munt. De thee smaakt ook best sterk naar kruiden, maar in positieve zin.

lavendel, thee

Thee met lavendel

Niets zo ontspannend als de geur van lavendel, maar ook door de thee werkt het ontzettend rustgevend. Een goede optie is bijvoorbeeld ‘Sweet nights’ van Lipton, waar je ook kamille, limoenbloesem en sinaasappel in vindt. Bij de Kruidvat vind je ook een mix van enkel lavendel en kamille: ‘Dreaming’.

Dit vind je misschien ook leuk: Er zit verborgen plastic in theezakjes (en ook in deze andere onverwachte dingen).

 

Thee met valeriaan

Valeriaan is een natuurlijk ontspanningsmiddel; sommige rijscholen raden het zelfs aan voordat je een rijexamen aflegt. Ook ondergetekende heeft er zijn rijbewijs aan overgehouden. Niet gek dus dat het een prima ingrediënt is voor je ontspannende kopje thee. Je vindt valeriaan in verschillende theesoorten van Zonnatura (‘Goede nachtrust’ en ‘Ontspanningsthee’) of ‘Slaap lekker thee’ van Pickwick.

Je eigen slaapthee mixen

Toch liever verse thee maken? Meng twee delen hop en valeriaan, en één deel sint-janskruid, kamille en meidoorn door elkaar. Giet op 20 gram van dit mengsel een halve liter kokend water, en laat dit tien minuten trekken. Giet de thee door een zeefje en drink ’s avonds één of twee kopjes, eventueel met honing. Het hele recept vind je hier.

Tim Lommerse werkt als contentmanager voor Inbox, bouwt daarnaast in zijn vrije tijd aan een blog over natuurlijke geneeswijzen en probeert al een tijdje door te breken als YA-auteur. Daarmee combineert hij zijn passie voor schrijven met die voor de natuur. Tijdens zijn studie Nederlands volgde hij al extra vakken op het gebied van milieuwetenschappen. Tim stond drie keer op de shortlist van een schrijfwedstrijd georganiseerd door een grote uitgeverij. Tot op heden goed voor een tweede en een derde plaats, maar hij weigert zichzelf nu al te bestempelen als ‘de eeuwige shortlister’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
4x ontspannende thee (voor een goede nachtrust)
Sluiten