Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Welzijn 8 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

Een droge winterhuid? Gebruik deze natuurlijke badproducten

De wintermaanden brengen een koude droge lucht met zich mee, wat niet bepaald goed is voor je huid. De verwarming lekker hoog zetten of een hete douch nemen, zorgt voor nóg meer uitdroging van de huid. Onze huid heeft het dus best zwaar te verduren in de winter en kan wel wat extra hulp gebruiken met hydrateren. Dit zijn 4 gouden tips!

Er zijn veel producten in de schappen te vinden die jou van je droge winterhuid afhelpen. Tenminste, dat beweren ze. Veel mensen schaffen deze (supermarkt)producten aan, maar zijn zich er niet van bewust wat ze nou eigenlijk op hun huid smeren. Snap jij iets van al die ingewikkelde woorden op de achterkant? Als je ze niet begrijpt, is het vaak geen goed teken. In veel schoonheidsproducten zitten namelijk (chemische) stoffen die niet goed voor onze huid zijn en het juist opnieuw laten uitdrogen. Maar gelukkig kun je zelf ook een middeltje creëren om van die droge huid af te komen. Hoe natuurlijker, hoe beter! Grote kans dat jij alle producten voor zo’n natuurlijk middeltje al in huis hebt.

Natuurlijke badproducten voor je droge winterhuid

Doordat je je eigen middeltjes maakt, word je bewust van wat je op je huid smeert. Veel natuurlijke producten zitten bomvol goede vitaminen en mineralen. Iets wat je huid tijdens de wintermaanden goed kan gebruiken.

Hydrateren met havermout

Havermout is je beste vriend tijdens de koude maanden. Naast dat het goed werkt als ontstekingsremmer bevat havermout veel gezonde vetten die de huid goed hydrateren. Maak een scrub en meng de havermout met wat kokosolie. Kokosolie is namelijk een vochtinbrenger voor de huid. Ideaal om je huid een boost te geven.

Hoe maak je havermout scrub?
Verwarm de kokosolie (en andere oliën die je misschien wilt toevoegen) en maal de havermout tot meel. Gooi het vervolgens bij elkaar en meng het goed. Vul een warm bad (maar niet te warm, want dat is weer slecht voor je huid) en voeg een handvol toe aan je bad.

Tip: Wil je liever je huid scrubben? Dat kan ook met dit middel. Laat de havermout heel. Doe alle ingrediënten in een panty en maak een knoop aan de bovenkant. Hiermee kun je scrubben (niet te hard, wees lief voor je huid) en geef je je huid alsnog die boost.

Zo maak je zelf makkelijk goedkoper, simpele én natuurlijke huidproducten

Oliën

Olie is een wondermiddel voor je huid. Zoals we hierboven al zeiden is kokosolie een goede olie om je huid te hydrateren. Castorolie (ofwel wonderolie) brengt een beschermend laagje aan op de huid en amandelolie is een hydratatiebron vol vitamine E.

Bijna elke soort olie heeft wel een bijdrage aan onze huid. Wil je meer lezen over wat voor effect olie op je huid heeft? Lees alles over de werking van oliën op je huid.

Een masker van olijfolie en ei

Dit masker tegen een droge winterhuid bestaat uit producten die (bijna) iedereen in huis heeft. Dat scheelt je weer een loopje naar de supermarkt. Olijfolie is rijk aan vitamines E en K en eieren bevatten maar liefst 10 verschillende vitaminen en voedingsstoffen, zoals selenium, dat cellen beschermt tegen beschadiging.

Hoe maak je een masker van olijfolie en ei?
Meng 2 eetlepels met 2 eierdooiers. Voor een extra effect kun je ook nog een theelepel citroensap of rozenwater toevoegen. Breng ‘t masker met een (katoenen) doek aan op de plekken waar je huid het droogst is, laat het 20 minuten intrekken en spoel het daarna af met lauw water.

Kokoswater doet wonderen

Niet perse om in de badderen, maar kokoswater doet wonderen. Het heeft verschillende voordelen voor je lichaam en helpt ook tegen een droge huid. Het drankje is namelijk perfect om je lichaam mee te hydrateren (het schijnt zelfs beter te werken dan water) en helpt je om afvalstoffen af te voeren. Het resultaat? Een stralende huid, die ook nog eens elastisch en stevig is dankzij de vitamine C.

Dit vind je vast ook interessant: Got coco? Dit is wat je moet weten over kokoswater

Voorkomen is beter dan genezen

Een droge huid is gelukkig niet gevaarlijk, maar het kan wel heel vervelend voor jezelf zijn. Een droge huid is (bijna) niet te vermijden, maar je kan wel een paar dingen doen om je lichaam te helpen met het voorkomen van een droge huid.

  • Drink veel water, minimaal 2 liter per dag
  • Eet gezonde vetten
  • Zonbescherming! De UV-straling droogt de huid uit (en geeft rimpels en ziektes)
  • Hydrateer je huid.

Maar de allerbelangrijkste tip: wees lief voor je huid. Het is het grootste en meest zichtbare orgaan van je lichaam. Vooral tijdens de wintermaanden kan jouw winterhuid wel wat extra hulp gebruiken.

Meer tips voor natuurlijke huidverzorging?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Een droge winterhuid? Gebruik deze natuurlijke badproducten
Sluiten