Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 22 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Droge lippen? Voorkom en genees ze met deze natuurlijke producten

Een veelvoorkomend probleem in de winter: droge lippen. Loop jij ook regelmatig rond met losse velletjes en kloven in je lippen, en kom je er maar nooit vanaf? Het kan zomaar komen doordat je de verkeerde producten gebruikt. De hoogste tijd om deze natuurlijke producten eens te proberen!

First things first: voorkomen is altijd beter dan genezen. Wil je geen droge lippen meer? Dan moet je vooral níét doen:

  • Aan je lippen likken, velletjes lostrekken of op je lippen bijten. Dit zijn alledrie slechte gewoontes waardoor jouw lippen het zwaar te verduren krijgen. Velletjes lostrekken en op je lippen bijten kunnen er zelfs voor zorgen dat je lippen gaan bloeden. Daarnaast zorgt aan je lippen likken er alleen maar voor dat ze nog verder uitdrogen.
  • Roken. Wist je dat roken ervoor kan zorgen dat jouw lippen er donker en droger uit gaan zien?
  • Te weinig water drinken. Drink dagelijks minimaal 2 liter water om uitdroging (ja, ook van je lippen) te voorkomen.

Is het al te laat om droge lippen te voorkomen, en loop je de hele dag met kloven en losse velletjes rond? Red je lippen dan op een natuurlijke wijze met deze middeltjes:

Je lippen scrubben met suiker

Eén keer per week je lippen scrubben is goed om droge en dode velletjes van je lippen te verwijderen. Na het scrubben zien je lippen er meteen gezonder en stralender uit. Vaak zijn je lippen dan ook wat roder, omdat de doorbloeding van je lippen door het scrubben gestimuleerd wordt. Houd het echt bij één keer per week, anders wordt de huid van je lippen te dun en maak je je lippen alleen maar meer kapot.

Zelf een natuurlijke scrub maken? Dat doe je met slechts 2 ingrediënten: honing en suiker. Mix een paar druppels honing met een eetlepel suiker tot een smeuïg papje. Je kan dit op je lippen aanbrengen met je vingertoppen, maar ook een zachte tandenborstel doet zijn werk. Draai zachtjes (!) rondjes met de tandenborstel of je vingertop, en wissel de draairichting af en toe af. Ga door totdat alle losse velletjes van je lippen gescrubd zijn.

Een natuurlijke lippenbalsem maken

Dit zijn onze favoriete recepten:

Olijfolie

Als je zin hebt om de tijd te nemen voor het maken van een fijn recept, dan hebben we nog een heerlijk lippenbalsem recept voor je. Het recept is bedacht door food- en beauty-expert Susette Brabander, alias Crêpe Susette

Lees hier het hele recept: Zachte zoenlippen? Zo maak je zélf all natural lippenbalsem van olijfolie

Kokosolie en tea tree olie

Zorg ervoor dat de kokosolie zacht en gesmolten is. Mix 1 – 2 druppels tea tree olie met een klein beetje vloeibare kokosolie. Laat de kokosolie weer opdrogen totdat het nog smeerbaar is, maar niet meer heet aanvoelt. Breng deze mix aan op je lippen, en laat het even intrekken. Herhaal dit 2 tot 3 keer per dag.

Honing

Rauwe honing is één van de best helende natuurlijke middelen. Ideaal om ruwe lippen zacht te maken en te voeden. Breng elke avond een beetje rauwe honing aan totdat je lippen weer zacht aanvoelen.

Cacaoboter of shea butter

Zowel cacaoboter als shea butter bevatten veel essentiële vetzuren die een uitgedroogde huid goed voeden. Binnen de kortste keren zijn jouw uitgedroogde lippen weer de oude. Trakteer je lippen voor het slapen gaan op een treatment totdat ze weer zacht zijn.

Meer lezen over je lippen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️