Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Reizen 1 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Houd je van wildkamperen? Dit zijn de mooiste plekken om te slapen onder de sterren

De roep van de natuur is sterker dan ooit. Steeds meer mensen willen hun huis ontsnappen om de rijkdom van de wildernis te ervaren. Nu heeft iedereen een andere definitie van de wildernis, en ook hoe comfortabel je erbij voelt, verschilt. Voor sommige mensen bestaat een perfecte vakantie uit weken wandelen, fietsen of rijden van de ene wildkampeerplek naar de andere. Voor anderen is het een weekend glamping in het bos.

Uit het prachtige boek Slapen onder de sterren selecteerden we onze favoriete bestemmingen in Europa om te slapen in de wildernis. Voor zowel de ervaren kampeerder als de beginner, die de drukke stad wil ontvluchten naar een slaapplek in het groen.

Van ongerept tot comfortabel

Tijd doorbrengen met Moeder Natuur is niet alleen verkwikkend voor je geest, ziel en lichaam. Het is onlangs wetenschappelijk bewezen dat het ook daadwerkelijk goed is voor onze gezondheid. Daarom is het altijd een goed idee om de stad te ontsnappen en je onder te dompelen in de natuur.

Ook lezen: Kamperen niks voor jou? Waarom je het tóch eens wilt proberen

De experts van Lonely Plant hebben de beste campings, wildkampeerplekken en berg- en schuilhutten bij elkaar gezocht: een inspirerende lijst van de beste plekken in Europa om onder de sterren in slaap te vallen.

Van echt ongerept (wildkamperen op verre eilanden, tenten in het poolgebied, afgelegen schuilhutten op bergruggen) tot comfortabele, architectonische hoogstandjes vastgeklampt aan rosten, boomtoppen en kuststroken.

Onze selectie, in willekeurige volgorde:

1. Stedsans in the woods, Zweden

Aan de beboste oevers van een meer laten deze afgezonderde hutten zien hoe duurzaam dineren en een natuurverblijf een magische en memorabele ervaring kunnen opleveren. Slapen op dit simpele forest foodie-resort, de pracht van de omgeving, genieten van geweldige maaltijden en de drijvende sauna zijn allemaal dingen om nooit te vergeten.

Hoe de natuur ons gezonder, gelukkiger en creatiever maakt

2. Isbreen – The Glacier, Noorwegen

De verleidelijk roep van het hoge noorden is onweerstaanbaar in deze Scandinavisch-coole iglo- cabines, met de overweldigende pracht van Jøkel-fjord en de gletsjer die erin uitmondt.

Hier wordt het evenwicht gevon- den tussen ruwe wildernis en luxe – geen opzichtige luxe, maar de subtiele, milieuvriendelijke soort waar Scandinaviërs zo goed in zijn. En allemaal met een telescoop om naar de sterren en het noorderlicht te kijken.

 

  1. Sandwood Bay, Schotland

Het meest afgelegen strand in Groot-Brittannië grenst aan deze legendarische Schotse wildernis. De alleen te voet toegankelijke duinen zijn perfect voor wildkamperen tussen zee, loch en heide. Kampeer in de duinen om bij het wakker worden vanuit de tent naar de branding te kijken op het verlaten zand.

5 ultieme landen in Europa om te wildkamperen

4. Living Room Treehouses, Wales

Deze 6 boomaccommodaties, de eerste Britse boomhutten waarin je kon overnachten, hangen verspreid door het bos en laten zien dat off-grid niet noodzakelijk betekent dat je inlevert aan comfort.

5. Cloefhänger, Duitsland

Lekker hangen krijgt een nieuwe betekenis bij Cloefhänger, waar je bed een open tent is (meer een uitgebreid matras eigenlijk), hangend in een boom boven de grond met uitzicht over de rand van een rots. Je wordt wakker met een fantastisch panorama-uitzicht over een bijzonder mooie bocht van de Saar, waar de rivier zich kronkelt door de bossen van de Saarland-regio.

6. Camping Arolla, Zwitserland

Met sensationeel uitzicht en zware wandelingen, beklimmingen en gletsjerpassages in de achtertuin brengt de hoogste camping van Europa in Val d’Hérens je rechtstreeks naar de Heidi-hemel.

7. Mil Estrelles, Spanje

Deze tamelijk te gekke eco-glamping ligt fijn verscholen op het platteland dat zich 20 km ten noorden van Girona ontvouwt en doet zijn naam (‘duizend sterren’) eer aan. Je kunt hier namelijk vanuit je bed en je bubble naar sterrenbeelden speuren, de Melkweg bewonderen en dromen van verre sterrenstelsels.

  1. Nordisk Village, Polen

In het hart van de oh zo fotogenieke Poolse Jura, waar het fantastisch wandelen en klimmen is, ligt Nordisk Village Jura, bestaande uit 5 katoenen tipi-tenten van het merk Nordisk. Dit is een van de 6 Nordisk Village-locaties, die allemaal met de grootste zorg gekozen zijn om gasten optimaal in de omgeving op te laten gaan.

De mooiste spots om te wildkamperen in Canada en Amerika

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️