Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Betere wereld 10 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

De mooiste spots om te wildkamperen in Canada en Amerika

Niets geeft zoveel vrijheid als wildkamperen. Je parkeert je tentje ergens aan een meer, op een berg of in een bos et voilà. Het klinkt bijna als een droom. Maar soms zien we door de bomen het bos niet meer, want waar vind je de beste en veiligste plekjes? Er zijn er meer dan genoeg! Dit keer zochten we mooiste plekjes uit om te wildkamperen in Amerika en Canada.

Wildkamperen: mag dat wel?

Wildkamperen is niet overal toegestaan. In veel landen in Europa kun je hier namelijk een boete voor krijgen. Vaak wordt er gedacht dat wildkampeerders overlast veroorzaken of hun afval laten rondslingeren. Er zijn wél plekken in Europa waar wildkamperen is toegestaan.

In bijvoorbeeld Zweden, Finland en Noorwegen geldt het allemansrecht. Dat betekent dat je op elke plek in de natuur je tentje mag neerzetten en optimaal kunt genieten van de prachtige natuur.

Het ligt er dus echt aan waar je wilt wildkamperen. In Canada en Amerika is het zelfs zo dat je in bijna alle staten mag wildkamperen. Je kunt er voor kiezen om zelf een tent mee te nemen of om er eentje te huren.

5 ultieme landen in Europa om te wildkamperen

Wildkamperen in Canada

Voor mooie natuur ga je naar Canada. En wat brengt je nou dichterbij de natuur dan wildkamperen? Canada heeft ‘t goedgekeurd dat in de Nationale- en Provinciale Parken, maar ook Regional District- en Forest Service Campgrounds gekampeerd mag worden.

Going to my favourite camp site ✌️?? #bushcraft#modernoutdoorsman #ontarioparks #exploreontario #truenorth #truenorthquest #upnorth #bushcraftcanada #bushcrafting #firecraft #bushcrafttools #bushcraftusa #firetools #exploreon #adventureon #wintercamping #hiking #campvibes #modernoutdoors #crownland #bushcraftskills #outdoors #camping #firesteel #edc #knife #fire #woodlore #campfire

62 Likes, 2 Comments – joshua cass (@joshua_outdoors) on Instagram: “Going to my favourite camp site ✌️?? #bushcraft#modernoutdoorsman #ontarioparks #exploreontario…”

Crown land

Inwoners van Crown Land kunnen hier voor maximaal 21 dagen gratis kamperen op Crown land. Reizigers die geen inwoner zijn van Crown land betalen voor een vergunning. Maar dit hangt af van het bestemmingsgebruik van het land. Kamperen op Crown land is de ultieme reis voor kanoliefhebbers en mensen die een zero waste lifestyle hebben.

Beauty in front. 2018 fave (1/2)

73 Likes, 0 Comments – ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? (@lobovoxo) on Instagram: “Beauty in front. 2018 fave (1/2)”

 

British Columbia

Deze provincie in Canada bezit over 1300 sites waar jij terecht kunt voor een gratis kampeerplek in ‘t wild, het huren van een tent etc. Op deze sites kun je plekken vinden waar je voor 14 dagen mag staan. De meeste zijn gratis, maar sommige vragen nog wel een kleine vergoeding.

Wildkamperen in Amerika

In de Verenigde Staten mag je gratis kamperen in nationale bossen en graslanden, tenzij dit anders staat aangegeven. Er zit nog wel een maar aan: je mag voor maximaal 14 dagen op een plek staan.

It was a beautiful walk at #pillsburycrossing #kansasnature #kansaswildlifeandparks

21 Likes, 1 Comments – CJ Morgan (@aznclzn6) on Instagram: “It was a beautiful walk at #pillsburycrossing #kansasnature #kansaswildlifeandparks”

Kansas

In Kansas kun je terecht op verschillende plekken. Er is een lijst gemaakt van verschillende stadjes en dorpjes in Kansas waar reizigers een tent mogen opzetten in de stadsparken. Er is ook een lijst te vinden gemeenschapsparken en meren in de staat Kansas die fietsers toestaan om gratis te kamperen.

In 1964 is ‘The Wilderness Act‘ getekend. Dit heeft als gevolg gehad dat activiteiten zoals kamperen zijn toegestaan, samen met wandelen, backpacken, kanoën, raften, kajakken, klimmen, ijsklimmen, bergbeklimmen, paardrijden, langlaufen en skiën, zwemmen, vissen, jagen en kijken naar dieren in het wild. Leuk!

Slapen onder de sterren is natuurlijk heerlijk, maar het kan soms best lastig zijn om een goede slaapplek te vinden. Je kan altijd nog toestemming vragen aan landeigenaren of je mag overnachten op hun terrein. Misschien heb je zelfs wel een familielid of verre vriend die over land in Canada of Amerika bezit. Dan kun je ditzelfde aan hen vragen.

Meer lezen over reizen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️