Alrik de Jong
Alrik de Jong Betere wereld 4 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

7 unieke plekken om te overnachten in de natuur

Wil jij ook weleens wat anders dan die saaie hotelkamer tijdens je vakantie? Snappen we heel goed. Van een boomtent tot een iglo onder het noorderlicht: in deze slaaplekken beleef je een onvergetelijke nacht.

Iglo onder het noorderlicht

De glazen iglo’s in het Kakslauttanen Hotel in Finland bieden een privé-uitzicht op het noorderlicht. Het hotel ligt ergens rond de poolcirkel, in de buurt van het Urho Kekkonen National Park in Finland. Omdat de lucht in dit gebied niet ‘vervuild’ wordt door ander licht, heb je hier de beste kans om het natuurlijke wonder te aanschouwen. Zonder het koud te krijgen.

slapen in de natuur

Een nacht onder de sterren

Wil je Afrika’s Big Five bekijken vanuit je bed? In Loisaba Conservancy in Laikipia, Kenia, behoort het tot de mogelijkheden. Dit hotelbed biedt uitzicht over een gebied met water, waar wilde dieren komen drinken. In de avond kun je naast leeuwen en olifanten ook genieten van een immens mooie sterrenhemel.

Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

Vogelnest voor mensen

The Human Nest in het Californische Treebones Resort is een knusse holte die alleen bereikbaar is met een ladder. Vanuit je menselijke vogelnest heb je een adembenemend uitzicht op de Big Sur.

slapen, natuur

Slapen in de oceaan

Ontdek het onderwaterleven onder de golven voor de kust van Pemba Island (Zanzibar) door er zelf onderdeel van uit te maken. De Underwater Room bevindt zich 9 meter onder de zeespiegel. Op de ‘begane grond’ is de eetkamer gesitueerd, het dak is een zonneterras waar ‘s ochtends geen handdoekjes worden gelegd.

Boomtent

Deze overnachtingsplek vind je om de hoek, namelijk in Duitsland. In het avontuurlijke park Waldseilgarten Hollschlucht – diep in de Pfronten, een gebergte in Duitsland – kun je kamperen in een boom of aan een steile rots.

Slapen als een ontdekkingsreiziger

Verscholen in de arctische wildernis vind je deze ijsbreker – de enige in zijn soort. Een nacht op dit schip voelt alsof je een ontdekkingsreiziger bent. Het enige verschil: je hebt wat meer luxe, ook weleens lekker. Benedendeks vind je een lounge waar je kunt genieten van huisgemaakte gerechten en lokale dranken. Als je geluk hebt spot je walrussen, zeehonden en zelfs ijsberen.

In de bergen

Je moet een uitdagende klim voltooien om deze afgelegen accommodatie te bereiken, maar het is de moeite waard. 2.835 meter boven de zeespiegel op de Frebouze gletsjer in Frankijk vind je de Bivacco Gervasutti capsule. Je hebt hier een fantastisch uitzicht op de Mont Blanc.

Meer reisinspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
7 unieke plekken om te overnachten in de natuur
Sluiten