Eva Spigt
Eva Spigt Betere wereld 26 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

BEDROCK ontdekt Nederland: overnacht in een boomhut in Amsterdam

Onder het mom ‘je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen’ speuren we het land af op zoek naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Zo waren we helemaal waus van de tipi tenten van Quadenoord en genoten we van een wellness villa bij Park De Zeegser Duinen. Dit keer tippen we dé hotspot van Amsterdam, Het Mandelahuisje, waar je kunt overnachten in een boomhut of luxe serre met uitzicht over het IJ.

Midden in de drukte van Amsterdam, kan je een oase aan rust ervaren. Gelegen in Noord vind je Het Mandelahuisje. Een van Amsterdams best kept secrets. Hier staat verbinding centraal, wordt het gevierd en hersteld. Alles als eerbetoon aan de Ubuntu-filosofie van Nelson Mandela.

Deze wijsheid staat ervoor dat je als mens niet in eerste instantie een individu, maar onderdeel bent van een gemeenschap.

Bijzonder overnachten bij Het Mandela Huisje

Het Mandelahuisje is dan ook een kleine gemeenschap binnen Amsterdam waar mooie dingen samen komen. Zo hebben ze een fantastisch zomerterras waar je rustig kunt vertoeven. Het enige verkeer dat langskomt zijn veer- en zeilboten en af en toe wat eendjes.

Daarnaast hebben ze een droomfabriek, een niet-commercieel coaching centrum voor wereldverbeteraars en sociale ondernemers, gehost door Ilco van der Linde. Hij is tegelijkertijd ook eigenaar van deze mooie plek, samen met zijn vriendin Farah van Bommel.

En je kunt er dus waanzinnig overnachten, in de boomhut of romantische suite.

De boomhut

Is jouw allergrootste wens om eens te overnachten in een boomhut? Bij Het Mandelahuisje kan je slapen in een knus houten huisje gebouwd in en rondom een oude eikenboom. Een unieke ervaring waarbij je geen Netflix nodig hebt.

Hét festival met kunst, muziek & theater over het vraagstuk: ons klimaat

De omgeving is namelijk één grote film. Je ziet de hele dag boten rondvaren en als de avond valt, gaan overal lichtjes aan en ook de lucht trakteert je op een lichtshow.

Het bed in de boomhut is super comfortabel en gebouwd rondom de oude eikenboom. Als je een zwoele herfstavond hebt, kan je op de vlonder van de boomhut heerlijk vertoeven in je hangmat. Een eigen maal koken is niet mogelijk maar daar is de omgeving toch veel te leuk voor.

Nog een groot pluspunt is de warme, comfortabele buitendouche met uitzicht op het water. Meer terug naar de natuur kan bijna niet met deze ‘bush douche’. ’s Ochtends zorgt Het Mandelahuisje voor een uitgebreid ontbijt met croissants, fruit en yoghurt. Ook dat geserveerd op de vlonder van je boomhut of het uitgestrekte terras.

De romance suite

Niet zo avontuurlijk? Het Mandelahuisje heeft ook een romantische suite. Hier beleef je een droomnacht in een rond bed, gelegen in een royale serre. Ze noemen het op alle boekingssites niet voor niets de Panorama Suite.

Keukenprins(es)? Pas dan op de gevaren van koken met plantaardige olie

Met een glazen dak en wanden is het uitzicht spectaculair. Het bed is speciaal ontworpen door een kunstenaar en de dekbedden zijn gemaakt van duurzaam Yumeko dons.

De avond luid je in met een heerlijke baddersessie in het royale bad dat in deze 50m2 serre aanwezig is. En in de ochtend? Dan wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd in deze romantische suite of met mooi weer op je eigen terras aan het water.

De omgeving

Hoewel het veel te gezellig is op het schiereiland van Het Mandelahuisje, het is ook een aanrader om de omgeving te ontdekken. Zoals we hierboven al zeiden, hebben beide kamers geen keuken maar daarom is het des te leuker om Noord-Gestoord in te gaan. Om de hoek vind je namelijk het ultra gezellige Skatecafé. Of als je van een biertje houdt, kan je terecht bij brouwerij Oedipus.

Lekker eten? Dat kan bij Café de Ceuvel waar milieubewuste burgers worden geserveerd. Als je zin hebt in een taco-avond, kan je terecht bij het knusse Coba. Reserveren is een aanrader. Overdag moet je echt even langs het EYE filmmuseum of de natuurspeeltuin van NoordOogst.

Slapen in de boomhut kan al vanaf €140 per nacht. De romantische suite boek je vanaf €289 per nacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️