Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Psyche 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Me-time op maandag: tips voor een relaxte Feng Shui badkamer

Wij houden er van om ons hoofd helemaal leeg te maken in de spa – en al helemaal als dat lekker thuis kan. Met een Feng Shui badkamer zorg je ervoor dat er een fijne energie in je badkamer hangt. Daarom 5 handige tips hoe je die energie het beste in jouw badkamer krijgt.

Zo krijg je een relaxte energie in je badkamer op basis van feng shui:

1. Houd je badkamer opgeruimd

Een opgeruimde ruimte is een opgeruimd hoofd. Voor een relaxte feng shui badkamer is het dan ook ontzettend belangrijk om alles lekker opgeruimd te houden. De badkamer zou een plek moeten zijn om te ontsnappen uit de drukte, en dat gaat niet lukken in een rommelige badkamer. De enige oplossing: opruimen.

Begin met het opruimen van de rommel die zichtbaar is als je de badkamer binnen loopt, maar vergeet ook de spullen in de kastjes en in dozen niet. Rommel verstoppen is nooit een goed idee.

2. Ga voor een goed kleurenschema

Een badkamer valt of staat met een goed kleurenschema. Het zal je misschien verbazen, maar de beste kleuren voor je badkamer zijn niet persé blauw en groen. Deze kleuren kunnen onderdeel zijn van je kleurenschema, maar zorg ervoor dat je het combineert met natuurlijke accessoires. Glas, metaal en hout, bijvoorbeeld.

Lekker zen: Feng Shui toepassen in elke kamer van je huis

3. Ga voor fijne geuren

Ben jij in de spa ook niet weg te slaan uit de rozen- of lavendel sauna? Het zal je vast niet verbazen dat geur ontzettend belangrijk is voor een Feng Shui badkamer. Feng shui moet al je zintuigen prikkelen. Het moet er dus niet alleen mooi uit zien, maar ook heerlijk voelen en ruiken.

4. Ga voor kwaliteit

We zeiden het net al: een badkamer moet er mooi uit zien, lekker voelen en ruiken. En laten we eerlijk zijn: niemand geniet van droge, ruwe handdoeken die al lang aan vervanging toe zijn. Investeer daarom in goede handdoeken en wees er zuinig op, zodat je lang van kan genieten.

5. Voeg wat groen toe

Nee, dan hebben we het niet over de kleur op de muur. Natuurlijk hebben we het over planten. Een botanische badkamer is niet altijd vanzelfsprekend, maar een botanische badkamer heeft veel voordelen.

Planten zorgen er namelijk voor dat de lucht in je badkamer gefilterd wordt, waardoor eventuele schimmels geen schijn van kans maken. Benieuwd welke planten het het beste doen in de badkamer? Dit zijn de beste badkamer planten.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Roomed

Deze 5 trucjes maken zelfs de meest saaie huishoudelijke taakjes leuk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️