Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Reizen 11 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

BEDROCK ontdekt Nederland: wellness lodges nabij de Loosdrechtse Plassen

Onder het mom ‘je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen’ speuren we het land af op zoek naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Zo werden we verliefd de unieke houten Cabin Anna en genoten we van een luxe getaway in de duurzame huisjes van Brinckerduyn. Dit keer tippen we de wellness lodges van Dutchen in de buurt van de Loosdrechtse Plassen.

BEDROCK ging op onderzoek uit: op naar ‘t Gooi!

Met OV bereikbaar

Op een bijzonder groene locatie, schurend tegen Hilversum en Loosdrecht aan, liggen de wellness lodges van het kleinschalige vakantiepark Suitelodges Gooilanden. De Loosdrechtse plassen zijn op slechts vier kilometer afstand; een prachtig gebied om varend te verkennen.

In de buurt zijn veel schattige dorpjes om te bezoeken, maar grote steden als Amsterdam en Utrecht liggen op nog geen half uur rijden. Reuze handig dus, voor als je met het openbaar vervoer wilt komen. Vanuit onze hoofdstad ben je er dan binnen één uur.

Hallo spa-weekend

Mocht je wél met de auto komen, dan rijd je het laatste stuk door een buitenwijk van Hilversum. Net als je je begint af te vragen waar je terecht bent gekomen, kom je plotseling in het groen. En na de laatste afslag kom je terecht in een oase van rust, natuur en wellness.

Bij dit vakantiepark heeft elk huisje namelijk een Finse sauna en de meesten hebben ook een jacuzzi in de tuin. Hallo spa-weekend! Daarnaast motiveert Dutchen hun gasten om de ‘mute-challenge‘ aan te gaan tijdens hun verblijf: telefoons op stil en ruimte creëren voor verbinding en ontspanning.

Barbecue slash vuurplaats

Nou, met die ontspanning komt het wel goed. Bij aankomst staan er twee gloednieuwe e-bikes en twee yogamatjes voor ons klaar. Ook halen we bij de receptie gelijk wat kolen, aanmaakblokjes en marshmallows voor de barbecue, die tevens als vuurplaats gebruikt kan worden.

wellness lodges Suitelodges Gooilanden
Suitelodges Gooilanden

Niks zo heerlijk als in de zomer lekker buiten koken, grillen, bakken of gewoon samen genieten van een gezellig knapperend kampvuur. De gesprekken komen op gang, en als je even niets te bespreken hebt kun je in de vlammen staren en eens processen wat er in je leven speelt.

Fietsen en wandelen

De Suitelodges dienen als een mooi vertrekpunt voor verschillende fiets- en wandeltochten in het Goois Natuur Reservaat. Hier komen de e-bikes natuurlijk erg goed van pas. Binnen no-time (wow, wat gaan die dingen snel!) rijd je over bospaden naar de weidse, waterrijke omgeving van de Loosdrechtse Plassen.

Schitterende moerasbossen en rietovers wisselen elkaar af en als je een beetje oplet kun je prachtige waterplanten en bijzondere vogels spotten. Wil je de omgeving nog verder ontdekken? De hop-on-hop-off Fietsboot heeft een vaarverbinding tussen Vreeland en oud-Zuilen en stopt in oude dorpen als Nieuwersluis, Loenen, Vreeland en Oud Zuilen.

De Watertuin van Nederland

Ook liefhebbers van varen, suppen en kanoën kunnen in de waterrijke omgeving hun hart ophalen. Dutchen heeft een samenwerking met Vuntus Vloot, waar je aluminium sloepen en sups kunt huren en zodoende kunt genieten van ‘de Watertuin van Nederland’.

wellness lodges Suitelodges Gooilanden
Suitelodges Gooilanden

Daarnaast zijn er in dit gebied veel strandjes, waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen in diep en ondiep water. Bij het Vuntus strand, de Strook, de Wastobbe, de Meent en de Marcus Pos kun je gegarandeerd veilig zwemmen.

Hilversum-city

Mocht je juist zin hebben in wat vertier, is Hilversum een verrassend leuke optie. Met de e-bike ben je binnen tien minuten in de Gijsbrecht van Amstelstraat, waar je naast leuke boetiekjes en concepts stores, ook een geweldige ijsboer (Buon Gusto) kunt vinden.

Je kunt er gelijk de laatste inkopen voor de barbecue halen bij de supermarkt en voor écht lekkere wijnen ga je naar Gastrovino Mijn Hemel, ook wel de ‘Apotheek en Praktijk voor Levensgenieters’ genoemd.

Wellness lodges

Mocht je nu onwijze zin hebben gekregen in een wellness weekend (of week?) bij de Suitelodges in de Gooilanden, dan begrijpen we dat. De meeste lodges zijn voor vier personen, maar er is ook één voor zes en sommige hebben zelfs een Green Egg Barbecue, hoe luxe is dat?

wellness lodges Suitelodges Gooilanden
Suitelodges Gooilanden

Zodra je hebt geboekt kun je via ‘Mijn Dutchen’ jouw reservering verder uitbreiden om je verblijf nóg aangenamer te maken. Denk aan extra’s zoals koffiecups, haardhout en badjassen. Ook kun je van tevoren al verse broodjes bestellen bij de lokale bakker. Minimale effort, maximaal genot.

BEDROCK ontdekt Nederland: Jot en Fest, twee tiny houses in de Veluwe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️