Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 2 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Eat your greens! 6 x inspiratie voor lekkere groente-ontbijtjes

Bij BEDROCK staan we voor een bewust en dus ook een gezond leven. Volgens holistisch voedingscoach Anne de Meulmeester hoort daar 400 gram groenten per dag bij, en dus niet de 250 gram aanbevolen hoeveelheid van Het Voedingscentrum. Maar hoe kom je aan 400 gram groenten per dag? Laten we beginnen met het ontbijt!

Groenten zitten vol voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om energiek de dag door te kunnen en te zorgen dat je gezond en vitaal blijft. Helaas lukt het sommigen om niet verder komen dan een blaadje sla op de boterdam of een plakje tomaat als het gaat om het veggie repertoire. 

Laten we beginnen bij het ontbijt. Want je kunt groenten hartstikke makkelijk toevoegen aan je ontbijt ritueel, hoe vreemd dat nu misschien nog klinkt.

5 makkelijke tips om meer groente in je gerechten te verwerken

Ontbijten met groenten

Om van de gezondheidsvoordelen van groentjes te genieten en je lichaam en geest optimaal te kunnen benutten en het te geven wat ze nodig heeft, delen we een paar heerlijke ontbijtrecept met – juist ja – groenten:

1. Havermout met wortel

Gek op carrot cake? Dan is deze gezonde breaklfast bowl met carrot cake een perfecte aanrader. Zo heb je een toetje en ontbijt in één plus groenten in je ontbijt. Tripple score! 

Waarom het beter voor de wereld en jezelf is om seizoensgroente én fruit te eten

2. Omelet met groenten

Wie ontbijt met een omelet, kan je makkelijk verschillende groenten aan toevoegen, het is dus maar net wat je in huis hebt liggen of waar je zin in hebt.  Ken je deze heerlijke tomatenomelet met za’atar en labneh al? Heerlijk, simpel én gezond.

Verder kun je altijd deze groenten aan je omelet toevoegen:

  • Ui
  • Tomaat
  • Paprika
  • Spinazie
  • Broccoli
  • Courgette
  • Roerbakgroenten
  • Wortel
  • Champignons

Perfect voor restjesdag, bovendien.

3. Quiche

Een hartige taart, ofwel een quiche is een handige manier om groenten binnen te krijgen tijdens het ontbijt. Ons culinaire zusje Culy kwam met 10 heerlijke quiche-recepten, stuk voor stuk met groenten en perfect fungeren als ontbijt.

4. Avocado toast

En natuurlijk onze all time favourite: avo on toast. Hoewel avocado officieel een fruit is, kan je met avocado op toast alle kanten op. Voeg er wat gebakken champignons en kiemgroenten aan toe, en kijk eens aan: een heerlijk ontbijt mét groenten.

Wil je er eiwitten aan toevoegen? Ga dan voor een gebakken, gekookt of gepocheerd eitje erbij.

5. Groene smoothie

Wat ons betreft is een groene smoothie een van de makkelijkste manieren om ‘s morgens groentes binnen te krijgen. Heerlijk en perfect als je geen grote ontbijter bent. Ken je deze super spice smoothie al? Met kurkuma, komkommer, munt, avocado en nog véél meer is het een perfect recept voor een extra kick in de ochtend.

https://www.bedrock.nl/recepten-groenten/

Voeg er spinazie aan toe en je hebt al helemaal een super power green smoothie. 

6. Breakfast burrito

Een breakfast burrito klínkt alleen al lekker en perfect als brunch. De buritto kan je namelijk vullen met precies waar jij zin in hebt: denk aan tomaat, komkommer, avocado, ei, bruine bonen of andere peulvruchten, maar ook met schijfjes radijs, kiemgroenten, spinazie, gebakken champignons en ga zo maar door.

https://www.bedrock.nl/zo-haal-je-het-maximale-uit-groenten/

Deze hartige, vega onbtijt burrito van ons culinair zusje Culy is zeker ook een aanrader en een perfecte manier om je dag te beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️