Eva Spigt
Eva Spigt Liefde & Seks 2 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Mindful dating: hoe doe je dat?

Misschien herken je het wel, je zegt tocht ’ja’ op die ene date waarvan je al weet dat het niks is. Of door de zenuwen probeer je niet je ware ‘ik’ te laten zien, of lukt dat gewoon even niet. Daten is een battlefield maar als je mindful gaat daten, ga je op een bewuste manier het contact aan met de ander.

Hoe dat eruit ziet? Zo lukt het je om mindful te daten.

Wat is mindful daten?

Als je bewust gaat daten, ga je duidelijk na waar je naar op zoek bent. Iemand die dezelfde doelen en waarden heeft in het leven. Je gaat dus op date met passende matches en hierbij geen spelletjes. Je bent helemaal jezelf, je bent open en bent ervan bewust dat small talk niet genoeg is om een stabiele relatie te creëren.

Het bewijs dat mindfulness je seksleven écht kan verbeteren

Klinkt vrij logisch. Waarom op date gaan met die ene kettingroker als je dat zelf afschuwelijk vindt? Of ’ja’ zeggen tegen die Tinderdate die het toch niet helemaal is. Je hebt wel wat beters te doen…

Tips om mindful te daten

Zo doe je dat:

Wat zijn jouw wensen?

Weet jij wat jouw droomman- vrouw is of doet? Is diegene super betrouwbaar, reislustig en sportief? Of houd je liever van een bankhanger met een zak chips? Voor ieder is er wat wils en het is fijn om helder te hebben wat jij zoekt in een partner.

Ga dus na wat voor type jij aan wilt trekken en wat belangrijk is voor jou in een relatie. Verfijn je selectie en wie jij zoekt en wat voor relatie jij zou willen. Je eigen kernwaarden onder de loep nemen, kan hierbij helpen.

Blijf trouw aan je eigen normen en waarden

Je weet dus wat je wilt en daarbij is het belangrijk dat je trouw blijft aan je eigen normen en waarden. Al is je date nog zo sexy en vol met humor, als jij een reislustig type bent en diegene gaat het liefst op all-inclusive vakanties, dan is de kans groot dat het uiteindelijk niet zo’n goede match is. Houd dus voor ogen wat jij graag wil in een relatie.

Date bewust

Je bent ein-de-lijk met je prins(ess) charming op date. Natuurlijk wil jij je van je beste kant laten zien en vertelt dan ook volop over de beste golf die jij hebt gesurft, al je werk successen en avonturen die je nog op de planning hebt staan. Als je mindful aan het daten bent, betekent het ook dat je aandachtig luistert naar de ander. Je geeft oprechte aandacht.

De 8 ‘groene vlaggen’ om naar op zoek te gaan tijdens het daten

Sta dus open voor de verhalen van anderen. En je leert elkaar alleen maar beter kennen door zelf ook de juiste vragen te stellen in plaats van alleen maar op de praatstoel te zitten. Bovendien vindt iedereen aandacht onweerstaanbaar dus stel die (bewuste) vragen.

Ontmoet like minded people

Op zoek naar die sexy surf dude of rustige yoga chick? Tja die ga je waarschijnlijk niet dronken in de kroeg vinden. Als je op zoek bent naar een bepaald persoon met dezelfde hobby, is de kans natuurlijk groter dat je diegene daar ontmoet. Ga dus met je plank het water in en zoek meer de natuur op als dat jouw ding is.

Take it slow

Grote kans dat je na een geslaagde date diegene nog een keer wilt zien. Het is echter aan te raden om het rustig aan te doen en de tijd te nemen om iemand te leren kennen. Door een beetje afstand te nemen, kan je beter relativeren. En hoe lekker het ook is om snel het bed in te duiken, door het rustig aan te doen, kan je beter nagaan of die persoon echt bij je past.

Als je snel seks hebt met iemand, komen er stofjes vrij die jullie binden terwijl het misschien niet helemaal de juiste match is… Geniet dus van de tijd samen door elkaar te leren kennen voordat jullie meteen het bed induiken.

Een conscious relationship: wat is dat precies (en hoe heb je er één)?

Enne…. Daten is heerlijk maar realiseer dat niemand jouw gelukkig kan maken behalve jijzelf. Een nieuwe partner in crime vinden, zou dus geen prioriteit hoeven te zijn want het maakt je niet ineens compleet. Jij bent zelf al helemaal compleet, met of zonder partner.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️