Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 20 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoe weet je of iemand verliefd op jou is? 5 x belangrijke signalen

Hoe leuk en spannend daten ook is: zo’n beginfase kan ook behoorlijk wat gepieker met zich meebrengen. Want hoe romantisch prille liefde soms ook wordt afgebeeld, in werkelijkheid maakt het je vaak ook ontzettend onzeker en gefrustreerd. Een vaak gestelde hamvraag daarbij is: hoe weet je of iemand verliefd op je is?

Hoewel iedere situatie anders is, zijn er gelukkig een aantal signalen die erop kunnen wijzen dat iemand verliefd op je is.

5 x signalen dat iemand verliefd op je is

Zijn deze signalen talrijk aanwezig? Dan kun je meestal met een gerust hart concluderen: dit zit wel goed.

1. Je voelt je emotioneel veilig

Als er íéts is wat belangrijk is in romantische relaties, dan is het wel emotionele veiligheid. Iemand die verliefd op je is en oprecht van je houdt, zal je nooit een onveilig gevoel geven.

Kun je stoppen met verliefd zijn? Deze TED Talk heeft het antwoord

Ze zullen je nooit bedreigen, nooit emotionele druk opleggen en je nooit het gevoel geven dat je bepaalde dingen niet kunt uitspreken.

2. Ze luisteren actief

Als iemand echt verliefd op je is, dan hangt ‘ie als het goed is aan je lippen. Iemand die echt luistert dus, en in staat is om zijn of haar telefoon voor je aan de kant te leggen.

Doordat een persoon actief luistert, krijgt deze binnen een mum van tijd een goed inzicht in de dingen die veel voor je betekenen, iets wat je gauw genoeg zal merken.

3. Communicatie verloopt gemakkelijk

Wanneer iemand echt verliefd op je is – en jij op deze persoon – dan zou communicatie geen probleem mogen zijn. Kenmerken van goede communicatie zijn onder meer dat emoties makkelijk te bespreken zijn, dat conflicten zonder ruzie besproken kunnen worden en dat grenzen makkelijk kunnen worden aangegeven.

4. Ze moedigen je in je keuzes aan

Mensen die verliefd op je zijn vinden zowat alles wat je doet fantastisch. Dat maakt ook dat ze je steunen in elke keuze, dat ze elke beslissing begrijpen en dat ze al je grenzen respecteren.

Met deze 36 vragen word je verliefd op een vreemde

Ze begrijpen daarbij ook heel goed dat je soms behoefte hebt aan tijd voor je eigen vrienden, familie en hobby’s. Geen bezitterig gedrag: gewoon oprechte liefde!

5. Ze doen moeite voor je

Misschien wel het allerbelangrijkste signaal dat iemand tot over z’n oren verliefd op je is: moeite doen. Nope, deze persoon vindt het niet erg om je uit de nood te helpen wanneer je aan het verhuizen bent. En nope, deze persoon vindt het geen probleem om je ‘s avonds te komen halen wanneer je je laatste trein hebt gemist.

De moeite die een persoon voor je wil doen, merk je gauw genoeg op. Iemand die dit soort dingen zonder enig probleem voor je doet heeft overduidelijk gevoelens voor je. Niet negeren!

Tot slot willen we benadrukken dat je in een datefase ‘t beste kunt afgaan op je gevoel. Besteed aandacht aan rode vlaggen en baseer jezelf op concreet gedrag, niet op fantasieën over wat zou kunnen zijn. En vooral: geniet!

Tekenen dat je misschien niet meer verliefd bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️