Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 19 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Yummy: dit zijn de 5 lekkerste gezonde snoepjes uit de supermarkt

Je kunt natuurlijk verantwoord snoepen door te kiezen voor knapperige geroosterde kikkererwten met allerlei kruiden, of voor gezonde vegan bliss balls. Allebei ontzettend lekker, maar niet altijd waar je echt zin in hebt. Zin om eens te snoepen, maar wil je het toch relatief gezond houden? We verdiepen ons in de wereld van suikervrij snoep.

Snoepen altijd alleen maar ongezond? Nee hoor – eens per dag genieten van een paar snoepjes kan juist goed zijn voor jouw gezonde relatie met voeding.

Het totaal elimineren van een ‘slechte’ voedingsgroep, zoals snoep, chips of chocolade, kan ervoor zorgen dat je juist zin krijgt in dat product. Een oplossing? Gewoon af en toe genieten van een snoepje als je daar zin in hebt.

Gezond(er) snoepen

Een gezondere manier van snoepen is door suikervrij snoep in huis te halen. Maar voordat je de hele zak in één keer leeg eet: suikervrij snoep is en blijft natuurlijk nog steeds gewoon snoepgoed.

Dat betekent dat het misschien minder suiker bevat dan normaal snoep, maar vaak scheelt het niet veel in kilocalorieën en voedingswaarden. Dat neemt niet weg dat het af en toe lekker is om te genieten van een snoepje.

Suikervrij snoep

Let jij op jouw suikerinname? Er zijn tegenwoordig veel verschillende snoepmerken die een suikervrije versie van hun classic snoepgoed op de markt brengen. En let ook eens op nieuwe snoepmerken die alleen suikervrij snoep op de markt brengen. Zeker een interessante ontwikkeling!

Must read: Waarom consumeren we nog zoveel suiker? Dit is de macht van de suikerlobby

Welke suikervrije snoepjes zijn echt de moeite waard? Probeer zeker de onderstaande suggesties eens uit.

1. Venco suikervrij

Gek op drop? Dan wil je de suikervrije drop van Venco eens proeven. Op het moment van schrijven heeft het dropfabrikant zowel een zoete als een zoute suikervrije drop in het assortiment. Voor ieder wat wils dus.

De reden waarom je maar niet kan stoppen met snoepen (ook al heb je niet eens trek)

2. Red band suikervrij

Red band, als je voor pret bent! We kunnen de slogan van dit snoepmerk nog altijd dromen. Zin in een verantwoord snoepje? Grijp dan naar de Red Band suikervrije wine gums of de suikervrije rood fruit snoepjes.

Het populaire snoepmerk heeft overigens ook een aantal snoepjes met 30 procen minder suiker dan het originele recept. Bekijk hier het hele assortiment om te zien naar welke smaak jouw voorkeur uitgaat.

3. De Bron

Snoepmerk De Bron maakt onder andere snoepjes zonder suiker en zonder gluten. Het hele assortiment is te vinden op hun website, maar als aanrader geven wij vast de suikervrije fruitjuice toffees en de cola gums, ook suikervrij. Al kunnen we ook niet wachten om hun marshmallows te proeven.

4. Food2Smile

De slogan van Food2Smile is ‘verantwoord snoepen en snacken’, dus bij dit merk zit je goed als het gaat om relatief gezonde snoepjes. Alle snoepjes van het merk zijn suikervrij. Ga jij voor de raspberry treats, de jolly lollipops of de gimme gummy-mix?

Voorkom ongezond snoepen met deze heerlijke healthy snacks

En bonuspunten: als we verder spieken op de website zien we ook dat het merk gezonde(re) chips, snacks en zelfs chocolade verkoopt. Een merk om in de gaten te houden dus. Op dit moment onder andere te koop bij de Jumbo, DEKAmarkt en Crisp.

5. Katja 30 procent minder suiker

Nog altijd gek op de biggetjes en apenkoppen die je vroeger altijd at? Katja heeft deze in een iets gezonder jasje gestoken. Het snoepmerk verkoopt deze twee klassieke snoepjes met 30 procent minder suiker. Toch mooi meegenomen!

Wij vonden deze 30 procent minder suiker-variant bij de Jumbo. Let vooral op de lichtblauwe sticker op de verpakking.

Meer van dit soort artikelen met de lekkerste snoepjes-tips lezen? We schreven eerder over vegan snoepjes en vegan koekjes uit de supermarkt.

Eet smakelijk!

https://www.bedrock.nl/voeding-depressie/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️