Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Betere wereld 27 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Yummy! Dit zijn de 8 lekkerste vegan snoepjes

Vegan zijn is niet altijd even makkelijk en vooral bij eten waarbij je vaak niet precies weet wat erin zit, bijvoorbeeld snoep. Je zou misschien denken dat er in snoep sowieso geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt, maar niets is minder waar. Zo zit er in veel snoepjes gelatine of bijenwas, maar gelukkig lang niet in allemaal.

Dit zijn de 8 lekkerste vegan snoepjes.

8 lekkerste vegan snoepjes

Niet alleen gelatine of bijenwas wordt in snoep gebruikt, maar ook karmijnzuur. Dit is afkomstig van insecten en geeft het snoep zijn rode kleur. Als vegan heb je daar natuurlijk niet zo’n trek in, maar gelukkig is er nog genoeg ander snoep om uit te kiezen.

1. Holy Glory

Holy Glory is een online snoepwinkel volledig gevuld met veganistisch snoep. Je vindt er bijvoorbeeld vegan lolly’s en vegan drop, maar ook allerlei soorten vegan chocolade. Genoeg om uit te kiezen dus!

2. Oldtimers

Niet alleen online, maar ook in de supermarkt kan je vegan snoep kopen. Bijvoorbeeld alle Oldtimers (het zusje van Autodrop) zijn vegan, behalve de honingdropjes. De dropjes komen in verschillende smaken, zoals zoute ruitjesdrop en stevige salmiakdrop.

3. Wilhelminapeperpunt

Wilhelminapepermuntjes, iedereen kent ze wel. Perfect voor een frisse adem als je geen zin hebt in kauwgom. Niet alles uit het assortiment is vegan, maar wel deze 3 smaken: original, suikervrij en zwart-wit.

4. Skittles

Ook al zien ze er met hun felle kleuren misschien niet zo uit, ook Skittles zijn volledig vegan. De kleine ronde fruitsnoepjes hebben verschillende smaken. Grappig feitje: in sommige landen zoals Zuid-Korea smaakt de groene Skittle naar limoen, terwijl die in de Verenigde Staten naar appel smaakt.

5. Napoleon

Nog een klassieker zijn Napoleons. Je hebt verschillende smaken, zoals citroen en drop en deze zijn allemaal volledig vegan! Volgens de makers doe je 6 minuten met één Napoleon, dus daar ben je letterlijk en figuurlijk een tijdje zoet mee.

6. Venco suikervrij drop

Het meeste drop is niet vegan, maar de suikervrije lijn van Venco wel! Je proeft geen verschil met normaal drop én er is net zoveel variatie mogelijk. Honing, zoet of zout bijvoorbeeld.

7. Fisherman’s Friend

Bij Fisherman’s Friend waren ze hun tijd ver vooruit en de bekende snoepjes  zijn al sinds 1865 helemaal vegan. En dat geldt voor álle smaken in het assortiment. Ga jij voor munt, framboos of toch voor de classic original?

8. Fruit-tella dummy’s

Misschien ken je ze nog wel van vroeger, de Fruit-tella dummy’s. Het zijn kleine doosjes met nog kleinere snoepjes in de smaken perzik, aardbei, framboos en sinaasappel. De snoepjes zijn volledig vegan en ook vrij van onnatuurlijke smaakstoffen en -kleuren.

De Week Zonder Vlees start nu: alvast 7 héérlijke vega(n) gerechten

Een snoepjes op zijn tijd kan natuurlijk best, maar het is niet de meest gezonde snack. Voor een iets healthier vegan tussendoortje kan je ook voor een handje noten of edamame gaan óf één van deze andere 5 vegan snacks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Yummy! Dit zijn de 8 lekkerste vegan snoepjes
Sluiten