Eva Spigt
Eva Spigt Reizen 24 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

BEDROCK ontdekt Nederland: op de Veluwe in een tipi bij Quadenoord

In de Veluwse bossen ligt het historische landgoed Quadenoord. In dit betoverende stuk natuur vind je Zeven, het dining in nature concept van deze zomer. Geniet van een uitgebreid diner, samengesteld met lokale producten en overnacht onder de sterren in een feeërieke tipi tent midden in de natuur.

BEDROCK ging op onderzoek uit: op naar Zeven!

Dining in Nature

Eten midden in de natuur van de Veluwe? Dat smaakt naar meer! Joris van Tongeren (Toscanini Amsterdam) heeft een speciale boskeuken ontworpen en gebouwd met hout uit het eigen bos. De keuken is gebouwd in de vorm van een zeshoek waardoor gasten volledig meegenomen worden in de experience.

Zeven wilde de keuken transparant houden. Alles is dus open en doordat de keuken in de rondte is gebouwd, kan je als gast gewoon met de kok praten terwijl hij lekker aan het koken is.

Verwacht bij Zeven geen sateetje of hamburger. Er wordt daar alleen gekookt met seizoensgebonden en lokale producten van de boeren. Dat betekent ook dat het menu geen een week hetzelfde is.

Op co-worktrip naar Barcelona of Kaapstad: Sweet Spot Abroad heeft het seizoen geopend

Joris vertelt: ”Bij Zeven staat verbinding hoog in het vaandel. Daarom kook ik alleen met seizoensgebonden producten uit de omgeving. Ik kook met wat er beschikbaar is op dat moment en niks komt bij de buurtsuper vandaan.”

Wakker worden in de natuur

Na het uitgebreide diner kan je gewoon doorrollen naar je tipi in het bos. Deze tenten zijn super luxe ingericht met een waanzinnig comfortabel bed. Slapen onder de sterren en wakker worden met het gefluit van de vogeltjes. In de ochtend wordt er een ontbijtje geserveerd die je op een gezellige picknicktafel midden in de natuur kunt eten.

Enne… ooit in een houten douche met uitzicht op de bomen gedoucht? Al een hele beleving op zich.

Ontdek Quadenoord

Zeven ligt op landgoed Quadenoord, een historisch stukje Nederland. Dit landgoed is vernoemd naar de Quaden, een nomadische Germaanse stam uit het Balkangebied. Je vindt hier diverse grafheuvels en het gebied is getekend door de ijstijd.

De 5 fijnste (camping) slaapplekken in de Nederlandse natuur

In de omgeving zijn mooie wandelingen en fietstochten te doen. Vanuit je tipitent kan je de wandeling ‘’Landgoed Quadenoord’’ maken, een hike van 7,5km die je meeneemt langs het Beekdal en historische grafheuvels. Een adembenemend stukje Nederland.

Ga vertragen en verstillen

Met Zeven willen de oprichters Luit Italianer en Joris van Tongeren, mensen laten ervaren hoe het is om te vertragen en te verstillen. Ook willen ze de veelzijdigheid van de omgeving laten zien en gasten laten genieten van de prachtige natuur die Nederland rijk is.

Dat genieten van de natuur begint al op de parkeerplaats. Vanaf daar is het namelijk een half uur wandelen naar Zeven.

Ben je een natuurmens? Deze studie verklaart waarom

Volgens Luit al een beleving op zichzelf. ‘’Veelal komen onze gasten gehaast vanuit de stad richting Zeven gereden. Het half uurtje lopen door de bossen zorgt er al voor dat ze wat relaxter aan komen en meteen in die vertraging kunnen.’’

Boek je verblijf

Zin om de Nederlandse natuur te ontdekken en optimaal te ontspannen? Een overnachting inclusief uitgebreid diner boek je voor €195 p.p. via Zeven. Meer info vind je op de Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️