Eva Spigt
Eva Spigt Reizen 17 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

De 5 fijnste (camping) slaapplekken in de Nederlandse natuur

Nu alles weer open is, is het mega aanlokkelijk om weer elk weekend te festivallen of de kroegtijger uit te hangen. Logisch, maar vergeet niet om af en toe de rust van de natuur op te zoeken. Waarom? De natuur heeft een helend effect. Daar wil jij je echt wel een nachtje in onderdompelen.

Wij zetten de fijnste slaapplekken in de natuur voor je op een rij. Waar ga jij heen?

De kracht van de natuur

Wist je dat de natuur een helende werking heeft? Een bezoekje brengen aan de natuur vermindert stress en daarmee de kans op ziektes. Bovendien gaat het gevoelens van boosheid tegen, maar ook vermoeidheid en somberheid. Ook geeft het een boost aan energie en positieve gevoelens. He ho let’s go back to nature!

Ben je een natuurmens? Deze studie verklaart waarom

Zeven

Zeven biedt een dining in nature concept. Dat betekent dat je midden in de bossen kunt smullen van een uitgebreid gangendiner gemaakt van lokale en seizoensgebonden producten. Dit wordt bereid in een open boskeuken. ’s Avonds rol je zo naar je luxe tipi tent en kan je slapen onder de sterren.

Word ’s ochtends wakker van de zingende vogeltjes en neem een warme douche in de zelfgemaakte douche van hout uit het eigen bos.

Cabiner

Wist je dat Cabiner meer cabins in Nederland heeft geplaatst? Zo kan je nu ook naar Nationaal Park Sallandse Heuvelrug waar je twee cabins vindt midden in de ongerepte natuur. Check de coördinaten, hike een paar uur naar je huisje en geniet van alle rust en ruimte.

Wat de experience nog toffer maakt, is dat je je eigen water moet pompen voor de douche en hout moet hakken voor het kacheltje. Meer back to nature kan bijna niet.

Surfana Vlieland

Hé we’re going to Vliebiza. De natuur op dit eiland is waanzinnig en ons eilandje wordt niet voor niets vergeleken met Ibiza. Dat komt door de hippie-achtige vibe die er hangt. Overnachten in een duinpan op loopafstand van het strand is echt een aanrader.

Een kijkje in de remote keuken van de BEDROCK-redactie: Rosa in Brazilië

Ga naar Surfana en boek ook meteen een surfles. Wedden dat jij energieker, maar met wat spierpijn, naar huis gaat? Voor wat extra ontspanning bieden ze ook speciale yoga weekenden aan. Natuur, surfen en yoga. De perfecte combinatie!

Op Oost

Nog zo’n pareltje van een eiland: Texel. Word wakker met uitzicht over de tuin, de Waddenzee dijk en het dorpje Oost. Daarnaast biedt het gelijknamige hotel, Op Oost, toffe activiteiten zoals wildplukken en oesters plukken. Kan je daar geen genoeg van krijgen? Blijf dan vooral eten in hun restaurant het Kook Atelier.

Wildkamperen in Europa: in deze landen kamper je helemaal gratis

Daar maken ze ‘served by nature’ gerechten met eetbare bloemen en door de boer geteelde groenten. Na een gezellige avond duik je zo je ‘farm chique suite’ in.

Warredal

Oké oké, niet helemaal in Nederland maar wel echt net over de grens: Warredal. Hier kan je slapen in een boomhut midden in natuurgebied Bergerven, hoe tof is dat!? Als je last hebt van hoogtevrees kan je ook gewoon een cosy huisje boeken waar je helemaal back to basic gaat. N

og meer ontspannen kan in de wellness cabins. Voor de internetverslaafden onder ons: WiFi is er niet. Bij Warredal willen ze liever dat je connect met de natuur en de mensen om je heen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️