Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 23 mei 2022
Leestijd: 5 minuten

De maandagochtend rituelen van Sanny Verhoeven

Hoe dóén ze dat toch? Succesvolle vrouwen, of het nu gaat om carrière, liefde of geluk, houden er allemaal bepaalde (ochtend)rituelen op na. Wij vroegen inspirerende vrouwen naar hun tips. Wat doen ze als de wekker gaat en hoeveel uur slaap hebben ze nodig? Vandaag kijken we naar de ochtendrituelen van Lisa Stel, beter bekend als Lisa goes Vegan.

In 2016 lanceerden we de rubriek ‘de maandagochtend’-rituelen van…’ voor het eerst. We spraken inspirerende vrouwen als José WoldringHanna Verboom en Sabrina Simons.

Sinds begin dit jaar blazen we weer nieuw leven in de rubriek, te beginnen met Charlotte Labee, Josephine Kay, Cathelijne Blok en BEDROCK’s  hoofdredacteur Rosa Bertram.

De maandagochtend-rituelen van Sanny Verhoeven

Grote kans dat je Sanny Verhoeven kent als Sanny Zoekt Geluk, want op Youtube vlogt ze over haar eindeloze zoektocht geluk. Als we iets begrijpen bij BEDROCK, dan is het die bekende zoektocht naar geluk wel.

Ze heeft inmiddels 94.000 (!) abonnees op haar YouTube-kanaal (wat al sinds 2013 bestaat) en bijna 100.000 volgers op Instagram. Ze deelt tips over persoonlijke ontwikkeling en simpelweg geluk.

Het wordt dus eens hoog tijd dat we Sanny vragen naar haar ultieme ochtendritueel voor een energieke dag. Misschien steken we er nog iets van op!

Hoe laat gaat de wekker?

“Onze oudste dochter wekt ons altijd door de slaapkamer in te lopen. Zij wordt altijd wakker tussen 6.30 – 7.00 uur.”

Stap je meteen uit bed, of snooze je eerst?

“Meestal gaat Jorg er als eerste uit om de tv aan te zetten voor Charlie Fay en wat te drinken te pakken. Ik kom vaak van ver als ik net wakker ben, dus ik heb meer opstarttijd nodig. Bovendien zijn de momenten net na het ontwaken(en voor het in slaap vallen) de meeste creatieve minuten van de dag voor mij. Dus hang ik hier in een soort vage staat tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Hier voel ik mijn intuïtie het best, dus daar luister ik dan naar.”

Wat is jouw heilige ochtendritueel?

“Er bestaat geen heilig ochtendritueel. Wat voor mij vooral heilig is, is dat je wel nadenkt over je ochtendritueel en dat je heel bewust momenten in bouwt die jou helpen om jezelf zo goed mogelijk te preppen voor de dag. Als je je dag krachtig start, maak dat alle verschil voor hoe zelfverzekerd en blij je bent de rest van de dag.

Mijn ochtendritueel is al vaak veranderd, ik heb er een aantal vlogs over gemaakt en moet lachen hoe chill de ochtenden waren voordat ik 2 dochters had. In de ideale wereld wil ik elke dag mediteren, kort wat bewegen en journallen. Maar in de drukke ochtenden waarin we de meisjes naar de opvang brengen lukt dat niet.

De maandagochtend-rituelen van Lisa goes Vegan

Dus wat dan overblijft is mijn dagelijkse check-in meditatie van ongeveer 3-5 minuten. Dit doe ik in de badkamer. Als ik moe ben dan doe ik het onder de douche en visualiseer ik dat stress en vermoeidheid van me af wordt gespoeld. Dat sluit ik af met positieve affirmaties en koud douchen. Andere dagen doe ik het tijdens het opmaken. Ik voel hoe mijn lichaam voelt en geef daar ruimte aan en ik grond mezelf.”

Waarom is het bovenstaande ritueel heilig voor je?

“Dit een van de weinige momenten op de dag dat ik met mijn aandacht helemaal naar binnen ga. Ik heb dat nodig, omdat ik dan kan voelen wat ik nodig heb om goed voor mezelf te zorgen. Zonder deze check-in voel ik me een kip zonder kop die achter haar to do’s aanrent.”

Welk morning mantra of welke affirmatie zou je iedereen aanraden?

“In mijn mindset planner (The Sanny Side Up) begint elke dag met de vraag: Wat zou vandaag geweldig maken? Deze vraag laat me nadenken over mijn gewenste uitkomst voor de dag. Je zet hiermee een intentie. Het gaat om een gevoel of bepaald doel. Bijvoorbeeld: ik wil me relaxed en ontspannen voelen vandaag.

Of vandaag ga ik een bepaald project echt afronden. Door dit letterlijk bovenaan mijn planning te zien staan als ik ben afgeleid, word ik eraan herinnert wat belangrijk is voor mij. Mijn planner staat vol met tips over hoe je vaker positief kunt zijn gedurende de dag, hij helpt je met realistisch plannen, en met je doelen stellen maar vooral behalen.”

Kun je ook weleens niet je bed uitkomen?

“Ja geregeld. Vooral als we een gebroken nacht hebben gehad vanwege de kinderen, en dan te vroeg worden gewekt (5.30 uur). Gelukkig laat Jorg me dan vaak nog slapen, en gaat hij eruit.”

Hoeveel uur slaap je gemiddeld?

“Tussen de 6 en 7 uur. Ik streef wel echt naar 8 uur.”

Ben je een ochtendmens?

“Ja.”

Zo bestrijd je negatieve emoties op maandagochtend

Welke do’s in de ochtend kan je iedereen aanraden?

“Eerder opstaan dan nodig is, zodat je alle tijd hebt. En nadenken over gewoontes die voor jou het verschil kunnen maken in je dag. Is het sporten? Mediteren? Gezond ontbijten? Koud douchen?”

En wat zijn jouw absolute don’ts?

“Mijn telefoon doet niet mee in de ochtend. Je dag starten met de mening van anderen en het nieuws werkt niet voor mij. Dan ga ik vaak ook hele andere prioriteiten stellen. Gelukkig ben ik ook niet geneigd hem te pakken want hij staat ’s nachts op vliegtuig stand (vanwege de straling) en ligt in de keuken, dus ik kan hem niet pakken als ik net wakker ben. Verder ben ik druk met iedereen klaar krijgen.”

Benieuwd naar The Sanny Side Up Planner? Je bestelt ‘m hier.  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️