Josephine Kay
Josephine Kay Psyche 22 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

De maandagochtend-rituelen van Hanna Verboom

Hoe doen ze dat toch? Succesvolle vrouwen, of het nu gaat om carrière, liefde of geluk, houden er allemaal bepaalde (ochtend)rituelen op na. Wij vroegen inspirerende vrouwen naar hun tips. Wat doen ze als de wekker gaat en hoeveel uur slaap hebben ze nodig? Eigenaar van Cinetree, Hanna Verboom, deelt haar maandagochtend-rituelen.

Hoe laat gaat de wekker?

“Verschillend. Soms werk ik door tot laat of heb ik een diner afspraak voor Cinetree. Ik probeer sowieso altijd 8 uur slaap te pakken. Maar op een gemiddelde dag gaat de wekker om 07:00 uur.”

Stap je meteen uit bed, of snooze je eerst?

“Ik ben een enorme snoozer, echt verschrikkelijk. Meestal zet ik mooie muziek op, probeer ik te beginnen met voor de dag te bidden of te mediteren. Maar de realiteit is dat ik uiteindelijk toch vaak moet rennen om de eerste afspraak te halen. Ik ben absoluut geen ochtendmens.”

Check je meteen je telefoon in bed, en zo ja, wat check je dan?

“Dit is een gewoonte waar ik steeds bewuster van ben. Ik probeer dit af te leren. Sowieso zet ik mijn telefoon na 10 uur ‘s avonds meestal op vliegtuig modus en leg ik deze ‘s avonds niet naast mijn bed. Ook social media probeer ik te beperken tot bepaalde dagen. Ik vind de verslavings-gevoeligheid van al die prikkels best zorgelijk. Ik probeer bewust om te gaan met de tijd die ik op mijn telefoon besteed en deze minimaal te houden.”

Wat doe je als eerste nadat je opstaat?

“Ik begin de dag meestal met gebed en meditatie. Dit geeft mij rust en ruimte voor mijn gedachten. Ik probeer altijd iets van sport te doen, hardlopen door het park, hot yoga of juist strek-oefeningen thuis. Dit lukt mij meestal voor periodes van een aantal maanden, ik moet bijvoorbeeld nu echt weer beginnen, ha! Ik douche sinds kort af met koud water (mijn moeder deed dit altijd), echt een aanrader! Verder een goed ontbijt en mijn agenda voor de dag doornemen of een meeting voorbereiden.”

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

Welke morning mantra zou iedereen zich moeten aanleren?

“Stil te zijn voor de dag begint. Of je nou mediteert, oefeningen doet of bidt. Het is belangrijk om bewust te zijn van hoe je je voelt en wat er voor je ligt. Dit alles te accepteren en, als het lukt, dankbaar te zijn voor de nieuwe dag.”

Kun je ook wel eens niet je bed uitkomen?

“Ik ben een echte denker, ik kan soms wakker worden met veel aan mijn hoofd. Dan is het lastig om de dag te beginnen. Omdat ik mijn eigen bedrijf heb kan ik mijn tijd zelf indelen. Op zulke momenten begin ik de dag graag met een wandeling of ik zet mooie muziek op en probeer die gedachten los te laten. Ik denk dat het belangrijkste is dat je dan lief bent voor jezelf, jezelf op de kop geven dat je je bed niet uitkomt heeft echt geen zin.”

Hoeveel uur slaap je?

“Ik probeer 8 uur. I’m a ‘need sleep’ kinda person.”

Ben je een ochtendmens?

“Absoluut niet. Maar als ik in een ritme zit, bijvoorbeeld als ik aan het filmen ben en elke ochtend om 5 uur op moet, kan ik wel weer erg genieten van de zonsopkomst of een stad die ontwaakt. Vloed-eb, ochtend-avond, blijdschap-verdriet de natuur heeft haar rituelen en deze zijn prachtig als je ze toelaat.”

Wat zijn de 5 do’s in de ochtend die je iedereen aanraadt?

“De stilte pakken. De tijd nemen om je lichaam te voelen (door bijvoorbeeld te sporten of rekken en strekken). Goed ontbijten. Je dag doornemen en deze bewust beginnen.”

En de 5 don’ts?

“Haasten. Geen ontbijt. Zorgen toelaten. Snoozen. Haasten.”

Meer lezen

Lees hier de maandagochtendrituelen van Hoofdredacteur Nina Pierson.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
De maandagochtend-rituelen van Hanna Verboom
Sluiten