Eva Spigt
Eva Spigt Psyche 3 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Een fijn ochtendritueel nu de zomer bijna in zicht is

De dagen worden steeds langer, de temperaturen stijgen en Nederland staat weer volop in bloei. Dat kan maar een ding betekenen: de zomer komt eraan! Om optimaal te genieten van deze periode vol energie, hebben wij een fijn ochtend ritueel voor in de zomer.

Met dit ochtendritueel maak je optimaal gebruik van de zomerse energie.

De kracht van rituelen

Rituelen zijn een eeuwenoud fenomeen. De mens houdt er nou eenmaal van. Door rituelen kom jij meer in je kracht te staan. Een ritueel voelt vertrouwd door de herhaling, zet de tijd even stil en laat je wennen aan het nieuwe dat komen gaat.

Een volle maan ritueel om alles uit de kracht van de maan te halen

Omdat de zomer spiritueel gezien staat voor vuur, betekent dit een tijd van verhoogde energie, helderheid, kracht en creativiteit. De lange warme dagen geven je meer energie om door te zetten. De perfecte tijd dus om meer stil te staan bij je doelen en deze ook na te jagen. Hoe? Door dit ritueel toe te voegen aan jouw ochtend.

Wordt dit jouw ochtend ritueel in de zomer?

Om optimaal van deze zomer-energie gebruik te maken, heeft Bedrock een fijn ochtendritueel, zodat jij meer uit je dag kunt halen.

1. Leg je telefoon weg

Je telefoon is een gevaarlijke verslaving. Wist je dat je dopamine aanmaakt als je meteen naar je telefoon grijpt in de ochtend? Dat is het lekkere stofje dat vrijkomt na het sporten, drugs of seks. Een goede manier om zo wakker te worden toch?

Helaas zorgt het er ook voor dat je gestresst wakker wordt en werkt het daarnaast verslavend om in de ochtend meteen naar je phone te grijpen. Probeer in plaats daarvan rustig wakker te worden en… probeer bed yoga!

2. Doe aan bed yoga

Begin fris en fruitig aan je nieuwe dag door aan bed yoga te doen. De ideale manier om rustig je lichaam te activeren. In plaats van gehaast je Instagram door te scrollen, is dit een fijne manier om wakker te worden.

Verwacht geen tree pose, maar houdingen die je lekker liggend op je warme matras kan doen. Ideaal voor pijnlijke knieën, polsen of andere gewrichtspijn. Je kan deze oefeningen doen in de ochtend voor een energieke start of juist in de avond om kalmer te worden en rustig in slaap te vallen.

3. Zet een intentie

Realiseer jij je weleens waar je allemaal dankbaar voor bent? If not, dan is het super waardevol om je dag te beginnen met een intentie. Een intentie betekent ‘opzettelijk handelen’ of ‘gemotiveerd iets doen’. Het geeft richting aan wat je doet.

Deze 3 dingen staan jouw doelen in de weg (maar zo behaal je ze alsnog)

Begin de ochtend dus met een intentie voor de dag. Dit kun je doen door jezelf de vraag te stellen: hoe wil ik me aan het eind van de dag voelen? Fijne intenties zijn bijvoorbeeld: ik zie overal mogelijkheden, deze week focus ik mij op leven vanuit dankbaarheid, ik ben precies goed zoals ik ben. Door intenties te zetten, worden dromen uiteindelijk doelen waar je met kleine intenties naartoe werkt.

Met dit ochtendritueel ga je een waanzinnige zomer tegemoet en zet je alle zonne-energie om in dromen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️